18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialTextierul Aurel Storin, celebru pentru melodia "Lalele, lalele", a murit

Textierul Aurel Storin, celebru pentru melodia “Lalele, lalele”, a murit

Scriitorul și textierul Aurel Storin, autorul textelor a peste 400 de melodii, între care "Lalele, lalele" şi "Să mori de dragoste rănită", a murit sâmbătă dimineață, la vârsta de 78 de ani, informează Mediafax.

Scriitorul va fi înmormântat, luni, la Cimitirul Evreiesc din Capitală, de la ora 12.

"Bunul meu prieten Aurel Storin a luptat mereu pentru a păstra eleganţa și frumuseţea Revistei românești prin textele sale, prin cărţile pe care le-a scris, dar mai ales prin sufletul pe care ni l-a dăruit necondiţionat nouă, tuturor!", spune Alexandru Arşinel, directorul Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", pe site-ul Teatrului.

Potrivit Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", din acest moment, Revista românească şi peisajul cultural-artistic şi muzical au devenit mai sărace.

Aurel Storin a fost secretar literar artistic al Teatrului de Revistă "Constantin Tănase". De peste 50 de ani, Aurel Storin a fost un participant activ la viaţa artistică a teatrului de pe Calea Victoriei, căruia i-a dedicat nu doar cărţi şi sute de scrieri, ci şi o lucrare de doctorat: "Teatrul românesc. Dimensiunea literară".

Aurel Storin a fost și scriitor, ultima sa carte, intitulată "Stela și Arșinel. O pereche fără pereche", a apărut la editura ALLFA în primăvara acestui an.

Totodată, Aurel Storin a scris textele a peste 400 de melodii, majoritatea devenite şlagăre, premiate la festivaluri şi fredonate de-a lungul timpului. El este textierul melodiilor "Lalele, lalele", compusă de Temistocle Popa şi interpretată de Luigi Ionescu, şi "Să mori de dragoste rănită", compusă de Marcel Dragomir și interpretată de Angela Similea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...
Ultima oră
Pe aceeași temă