15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialTim Robbins la București

Tim Robbins la București

Astăzi şi mâine, la Teatrul de Comedie, de la ora 19.00, va avea loc un important eveniment teatral. Este vorba despre spectacolul „Visul unei nopți de vară“ de William Shakespeare, în regia faimosului actor hollywoodian Tim Robbins, jucat de trupa „The Actors’ Gang“.

„Aceasta este una dintre piesele mele preferate din opera lui Shakespeare“, a declarat Tim Robbins. „Sunt atât de multe straturi de adevăr, minciună, vis, realitate, vrajă și înșelăciune. O dispută conjugală aruncă Universul în haos și confuzia rezultată este periculoasă, scandaloasă și sălbatic de amuzantă.“

Actor şi regizor de Oscar

Tim Robbins este cunoscut publicului din România pentru rolurile din filmele „Top Gun“, „Cadillac Man“, „Bob Roberts“ sau „Mystic River“. Câștigător al Oscarului și al Globului de Aur pentru rolurile din „Mystic River“ și „The Player“, Tim Rob-bins s-a remarcat ca regizor cu producția de succes „Cradle Will Rock“, iar lungmetrajul „Dead Man Walking“, scris și produs de el, a câștigat mai multe premii, dintre care amintim Oscarul pentru cea mai bună actriță acordat lui Susan Sarandon și patru premii la Festivalul de Film de la Berlin, precum și o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun regizor și o nominalizare la Globul de Aur pentru cel mai bun scenariu.

Din 1981, Tim Robbins este director artistic al companiei teatrale „The Actors’ Gang“, care a realizat, de la fondare, peste 150 de spectacole, primind mai mult de 100 de premii.

Compania „The Actors’ Gang“ prezintă piese noi,  neconvenționale și reinterpretări dinamice ale clasicilor, reînviind vechea semnificație a scenei ca spațiu al comuniunii sacre, transmițând publicului mereu  un mesaj îndrăzneț, original și ferm.

Referindu-se la trupa lui Tim Robbins, Dario Fo spunea: „Privind acest grup de actori, descopăr existența unui fenomen numit stil, în care mișcarea actorilor de pe scenă devine un miracol al artei“.

Pe scena Teatrului de Comedie, feeria „Visul unei nopți de vară“ va recrea o lume fantasti-că, populată de zâne, de vrăji, incantații, cu îndrăgostiți fermecați și descântați, o lume în care până și Crăiasa Zânelor se îndrăgostește de un măgar. O dezordine universală care este repusă pe făgaș de zburdălniciile unei nopți de la jumătatea verii.

Treisprezece actori ai „The Actors’ Gang“, împreună cu regizorul Tim Robbins și co-directorul artistic al companiei, Cynthia Ettinger, luminează hățișurile shakespeariene cu muzică originală, expresivitate cinetică și cu o abordare captivantă a realității și magiei limbajului original.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Pierre Adeli, Adam Ferguson, Ali Grusell, Lee Hanson, Adam J. Jefferis, Will Thomas McFadden, Mary Eileen O’Donnell, Molly Mignon O’Neill, Monica Quinn, Pedro Shanahan, Bob Turton, Sabra Williams, Jillian F. Yim.

Echipa de creație este formată din Tim Robbins (regia), Cynthia Ettinger (asistent de regie), Dave Robbins (ilustrație muzicală), Bosco Flanagan (light-design) și Erhard Steifel (măști). Muzica spectacolului este interpretată live de Dave Robbins și Mikala Schmitz.

Cele mai citite

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...
Ultima oră
Pe aceeași temă