21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialTrei săli de spectacole pot fi oferite Teatrului NOTTARA. Unde ar fi...

Trei săli de spectacole pot fi oferite Teatrului NOTTARA. Unde ar fi noul sediu

Există trei săli de spectacole în care Teatrul Nottara din București îşi poate continua activitatea, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, citat de Mediafax.

Decizia finală se va lua între sala Arcub, Cercul Militar Naţional și o sala din zona Ştirbei-Vodă. Aceste variante au fost identificate la întâlnirea dintre premierul Dacian Cioloş, ministrul Culturii, Vlad Grigorescu, şi primarul Capitalei, Răzvan Sava.

Întâlnirea s-a ținut la sediul Guvernului.

“Premierul a dorit să ştie care este situaţia în cazul Teatrului Nottara şi de aceea a convocat această întâlnire, iar primarul Bucureştiului a prezentat o listă cu trei săli care pot fi puse la dispoziţia acestei instituţii de cultură”, a spus purtătorul de cuvând, Dan Suciu.

“Am încrederea că în următoarele zile, probabil până la sfârșitul săptămânii, se va găsi o soluție, fie prin intermediul Primăriei, fie prin intermediul unor clădiri care aparțin instituției de guvern”, a declarat, miercuri, premierul Cioloş.

Sala de spectacol a Cercului Militar Naţional se află în administraţia Ministerului Apărării Naţionale, şi nu a Primăriei Generale, iar pentru utilizarea acesteia de către Teatrul Nottara este nevoie de acceptul ministerului.

Săptămâna trecută, Administraţia Prezidenţială s-a oferit să pună la dispoziţia Teatrului Nottara sala de spectacole de la Palatul Cotroceni.

“Invitaţia preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, de a juca la Palatul Cotroceni, ne onorează. Vom avea spectacole acolo o dată pe lună. Pentru că plecăm dintr-un spaţiu cu două săli, unde aveam în medie 10 spectacole pe săptămână, un repertoriu de 33 de titluri şi trei producţii aflate în repetiţii, avem nevoie de un spaţiu permanent. Din acest motiv, am continuat să căutăm o sală adecvată pentru a ne continua activitatea. În acest sens, am avut astăzi o întâlnire la Primărie, în urma căreia am primit asigurarea că ne vom muta la sediul ArCuB situat pe strada Batiştei. Joia viitoare, pe 3 decembrie, la ora 14.00, va avea loc o întrunire între reprezentanţii Teatrului Nottara, reprezentanţii ArCuB şi Comisia de Cultură a Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru a stabili detaliile tehnice şi administrative ale viitoarei mutări în acest sediu provizoriu. Nu dorim să îi cotropim pe colegii noştri de la ArCuB, dorim să avem un spaţiu adecvat, în preajma Bulevardului Magheru, astfel încât să nu ne pierdem identitatea şi 70 de ani de istorie, dintre care 55 în sediul de pe Magheru”, declara atunci directorul Teatrului Nottara, Marinela Ţepuş.

Pe 5 decembrie, de la ora 19.00, ar urma să aibă loc prima reprezentaţie susţinută de Teatrul Nottara în sala de spectacole a Palatului Cotroceni. Această reprezenţie va avea loc sub sloganul “Teatrul Nottara şi invitaţii săi”, iar spectatori vor fi angajaţii teatrului, precum şi invitaţii Preşedinţiei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Mesajul Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României. „Cu bucurie în suflete, celebrăm Ziua Independenței Naționale...

Scurt ghid despre transportul și protecția produselor: ce cutii să alegi

Două dintre aspectele importante de care este recomandat să ții cont atunci când dorești să onorezi comenzile de produse cu succes se referă la...
Ultima oră
Pe aceeași temă