12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialTudor Giurgiu, regizorul filmului "De ce eu?": Cazul Panait ar trebui redeschis

Tudor Giurgiu, regizorul filmului “De ce eu?”: Cazul Panait ar trebui redeschis

Regizorul filmului "De ce eu?", Tudor Giurgiu, a declarat, miercuri seară, într-o emisiune la Realitatea TV, că justiția română ar trebui să redeschidă cazul morții procurorului Cristian Panait. 

Regizorul a mărturist și-a propus, prin filmul "De ce eu?" care prezintă povestea procurorului Cristian Panait, să facă "o radiografie pe cât de clară și limpede" a modului în care funcționa justiția în trecut.

În viziunea regizorului, cazul Panait "este o pată neagră, una din multele pe obrazul justiției române" și, din punct de vedere moral, "acest caz ar trebui redeschis la un moment dat".

"Eu nu l-am cunoscut pe Panait, dar acum am senzația că îl cunosc, îl simt și mi se pare inadmisibil ca, într-un stat unde se are acces la interceptări, când s-a făcut ancheta asupra morții lui Panait, nimeni nu s-a întrebat ce s-a întâmplat. Se putea intra în arhivele serviciului secret al Ministerului Justiției, desființat de Monica Macovei (…) Mi se pare anormal că un astfel de caz a fost clasat patru luni mai târziu și verdictul a fost că acest om a fost nebun. Eu cred că este o pată neagră, una din multele pe obrazul justiției române și m-aș bucura ca acest caz să fie redeschis. Cred, moral vorbind, că acest caz ar trebui redeschis, la un moment dat", a spus regizorul român.

Tudor Giurgiu a ținut să sublinieze că nu este un film despre actualul premier, Victor Ponta.

"Știu bine cazul, am discutat cu cei implicați. Premierul României, la vremea respectivă, nu mai era coleg în Parchet cu Panait. Nu a fost pe terasă când s-a întâmplat tragicul incident. Nu știu ce au discutat în ultimele zile. Nu a avut o implicare directă, în acest caz, oricât s-a preluat știrea asta destul de isteric în presă. Nu e un film despre premier, personajul nostru e Cristian Panait și sigur că publicul o să vadă. Tipul ăsta de speculații m-au interesat și le-am folosit în film. Apar evident personaje reale, care, dacă au numele schimbate, e clar că la ele se referă. Mi-am propus să fac o radiografie pe cât de clară și limpede a acelor ani, când justiția funcționa, aparent, dar credeai că nu era niciun corupt în România", a mai declarat Tudor Giurgiu.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu, puși oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Când va fi audiat Ion Iliescu

Parchetul General a anunţat punerea sub acuzare a fostului premier Petre Roman şi a fostului vicepremier Gelu-Voican Voiculescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii,...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă