11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUn recital de la Ateneu, afectat de Gala Folk You!

Un recital de la Ateneu, afectat de Gala Folk You!

Recitalul susținut de pianistul Murray Perahia, sâmbătă, la Ateneul Român, în cadrul Festivalului "George Enescu", a fost afectat de Gala Folk You!, desfășurată în Piața Enescu, organizatorii festivalului cerându-și scuze ulterior publicului pentru "zgomotul inacceptabil" din piață, scrie Mediafax. 

Organizatorii Festivalului Internațional "George Enescu" au cerut scuze publicului prezent sâmbătă la recitalul susținut de Murray Perahia, unul dintre cei mai importanți pianiști din lume, la Ateneul Român, "pentru zgomotul inacceptabil care s-a auzit din Piața Enescu".

"Organizatorii Festivalului Enescu au solicitat rezervarea spațiului din Piața Enescu pentru toată durata Festivalului, pentru a preveni astfel de situații, însă nu au primit aprobare. În timpul recitalului, organizatorii Festivalului Enescu au încercat să îi convingă pe cei care făceau probe de sunet pentru evenimentul din Piața Enescu să se oprească și să le reia după încheierea concertului de la Ateneu, dar solicitarea lor nu a fost acceptată, pe motiv că 'există autorizație'", au spus organizatorii Festivalului Enescu, într-un mesaj publicat pe contul de Facebook al evenimentului.

În același timp cu recitalul lui Murray Perahia, în Piața Enescu, de lângă Ateneul Român, a avut loc Gala Folk You! Florian Pittiș, organizată în cadrul Zilelor Bucureștiului.

Mai multe persoane prezente la recitalul celebrului pianist s-au plâns ulterior pe rețelele de socializare de faptul că evenimentul a fost perturbat de zgomotul care se auzea din Piața Enescu. Acestea au criticat faptul că autoritățile locale au autorizat organizarea unui alt eveniment muzical lângă Ateneul Român chiar în același timp cu recitalul din cadrul Festivalului Enescu.

Recitalul lui Murray Perahia de la Ateneul Român s-a desfășurat cu casa închisă.

În decursul a mai mult de 30 de ani de carieră concertistică pe scenele lumii, Murray Perahia a devenit unul dintre cei mai căutați și elogiați pianiști contemporani.

Născut la New York, Murray Perahia a început să studieze pianul la vârsta de patru ani. A urmat cursurile Colegiului Mannes, unde s-a specializat şi în dirijorat. A fost artist invitat al celebrei Orchestre a Filarmonicii din Berlin. Multipremiat, Murray Perahia l-a avut aproape pe Vladimir Horowitz, o legendă a pianului, care îi iubea muzica.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă