4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialZeiţa Primăverii în incinta Bucureşti Mall

Zeiţa Primăverii în incinta Bucureşti Mall

Peste 5000 de flori, 4800 de metri de frunze și 70 de metri de organza, cașmir indian și tul compun rochia zeiței Primăverii, a cărei statuie de 2,5 metri domină București Mall începând din luna martie. În acest sezon, vizitatorii București Mall se vor putea bucura de magia primăverii și în incinta mall-ului. Odată cu anotimpul renașterii naturii, și tavanele mall-ului s-au transformat în covoare de flori, iar zona centrală este acum dominată chiar de Zeița Primăverii, aflată pe un leagăn din frunze și flori suspendat de cupola București Mall.

Statuia a cărei înălțime ajunge la 2,5 metri a fost realizată de cunoscutul sculptor Costin Ioniță. Pentru a crea vestimentația zeitei Primaverii au fost necesare peste 5000 de flori, 4800 de  metri de frunze, plus 70 de metri de organza, cașmir indian și tul. Lungimea rochiei zeiței ajunge la nu mai puțin de 900 de centimetri.

Realizarea și producția sculpturii au reprezentat un proces laborios, ce a durat 420 de ore. La acestea se adaugă 10 ore dedicate amplasării statuii zeiței Primăverii, pentru care a fost nevoie o echipă compusă din 12 persoane: un inginer, doi alpiniști și 10 muncitori.

Costin Ioniță, autorul sculpturii, este specializat în arta monumentală. Ca parte a dezideratului său artistic, sculptorul susține că "nu există nimic vechi și nimic nou, ci doar natura care ne înconjoară și ne oferă surse inepuizabile de inspirație". Zeița Primăverii din București Mall este o dovadă a acestui crez și încântă vizitatorii mall-ului cu un suflu de prospețime și culoare.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă