15.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialBBC produce o nouă ecranizare a unei cărți de Agatha Christie

BBC produce o nouă ecranizare a unei cărți de Agatha Christie

Grupul BBC a anunţat că va aduce pe micul ecran încă un proiect adaptat după una din scrierile celebrei Agatha Christie, scrie UPI.com citat de Agerpres.

După succesul de anul trecut al thriller-ului în trei părţi ”And Then There Were None”, cei de la BBC vor difuza de această dată o adaptare a nuvelei ”The Witness for the Prosecution” – tradusă în limba română sub titlul “Martorul acuzării’.

Producţia, a cărei acţiune se desfăşoară în anii ’20 ai secolului trecut, la Londra, va avea la bază un scenariu adaptat realizat de Sarah Phelps şi va fi regizată de Julian Jarrold. În ce priveşte distribuţia, deocamdată nu se cunosc prea multe detalii. 

”Cu pelicula ‘And Then There Were None’ le-am reamintit telespectatorilor noştri cât de genială este modalitatea de a complota a scriitoarei Agatha Christie şi cât de actuale pot fi poveştile sale”, a indicat într-o declaraţie Hillary Strong, directoare executivă a Agatha Christie Limited şi producător executiv a seriei televizate. 

”Cu umbra teribilă şi lungă a Marelui Război care se aşterne peste tulburii şi fatalii ani ’20, ‘The Witness for the Prosecution’ este o poveste captivantă despre înşelăciune, dorinţă, crimă, bani şi moralitate, inocenţă şi vinovăţie, deziluzie şi cea mai dureroasă şi periculoasă dintre toate – dragostea. În centrul acestei reţele întunecoase şi încurcate se află uimitorul personaj Romaine, o eroină noir pentru vremurile noastre”, potrivit scenaristei Sarah Phelps, cea care s-a ocupat şi de scenariul pentru ”And Then There Were None”. 

Publicată în 1925, nuvela ”The Witness for the Prosecution” va fi adaptată în două părţi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Cătălin Drulă atrage atenția: “Datoria publică a ajuns la 52,4% din PIB”

Președintele USR, Cătălin Drulă, a adresat marți o solicitare către premierul Marcel Ciolacu, cerând prezentarea „de îndată” a unui plan de reducere a cheltuielilor....

Insomnie și stres: probleme gestionate prin masaj. Beneficii și detalii despre saloanele de masaj

Noaptea, gândurile nu-ți dau pace. Ziua, oboseala te prinde din urmă, iar tu nu mai dai randament. Relaxează-te la un salon de masaj! Află...
Ultima oră
Pe aceeași temă