10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialBogumil Luft, la Bucureşti

Bogumil Luft, la Bucureşti

Cafeneaua critică propune o ediţie specială „de vară“: o întâlnire cu jurnalistul şi diplomatul polonez Bogumil Luft şi o dezbatere cu pornire de la cartea sa “Românii în goana după happy-end”  apărută în româneşte la Editura Polirom, la Grădina Verona a Librăriei Cărtureşti Verona, marţi, la ora 19.00. 

Bun cunoscător al României, vorbitor al limbii noastre, căsătorit cu Ana Maria Luft (traducătoarea cărţii, născută în România, cu mamă poloneză şi tată român), Bogumil Luft a fost ambasador al Republicii Polone în România  în perioada 1993-1999 şi în Republica Moldova (2010-2012).

De-a lungul carierei sale jurnalistice a fost redactor şi colaborator al unor importante ziare şi reviste poloneze, inclusiv al unora din orbita Sindicatului liber „Solidarnost“, a făcut parte din echipele de presă care l-au însoţit pe Papa Ioan Paul al II-lea în turneele sale internaţionale şi, între mandatele diplomatice, a fost şi corespondent al cotidianului Rzeczpospolita la Bucureşti şi Chişinău (2001-2003).

Invitaţii serii vor fi Bogumil Luft, Gabriel Andreescu, Claude Karnoouh, Iosif Klein-Medeşan, iar amfitrion, Ion Bogdan Lefter.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă