9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialBookfest, sărbătoarea cititorilor bucureșteni

Bookfest, sărbătoarea cititorilor bucureșteni

Cea de-a zecea ediție a Salonului Internaţional de Carte Bookfest aduce peste un milion de volume, dintre care 4.000 de titluri noi, evenimente diverse, cărţi aflate la reducere şi întâlniri cu autori consacraţi. Evenimentul se desfășoară până duminică, în Bucureşti, la complexul Romexpo.

Vizitatorii vor putea lua parte la peste 300 de evenimente organizate de aproape 200 de edituri, de la lansări, dezbateri şi colocvii până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive, informează Mediafax.

După succesul volumului de debut „Pas cu pas“, vândut în doar câteva luni în peste 130.000 de exemplare, preşedintele României, Klaus Iohannis, îşi va lansa la Bookfest „Primul pas“, la editura Curtea Veche Publishing. Astfel, pe 23 mai, de la ora 15.00, publicul Bookfest va avea ocazia să afle de la preşedintele României cum a trăit principalele momente ale campaniei prezidenţiale de anul trecut şi primele zile ale mandatului. Preşedintele Iohannis le dedică această carte „celor peste 6 milioane de români care au crezut în acest mod nou de a face politică“.

Ţara invitată de onoare la ediţia din acest an a târgului este Republica Cehă. Participarea Cehiei la Bookfest se va desfăşura sub motto-ul „Cehia – Republica Literaturii“ şi va prilejui publicului român întâlnirea cu şase scriitori celebri. Standul Republicii Cehe e amplasat în Pavilionul C4, iar acolo cei interesaţi vor putea găsi o bogată ofertă de cărţi în limba cehă, precum şi ediţii în limba română ale unor volume cehe cunoscute.

La ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, editurile Polirom şi Cartea Românească participă cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20-50%). La standul celor două edituri, vizitatorii târgului vor putea găsi cele mai recente apariţii (fiction şi nonfiction, aproximativ 400 de titluri noi de la ediţia anterioară a târgului), pachete promoţionale, dar şi 150 de titluri-surpriză cu reducere de 50%.

Editura Humanitas aşteaptă publicul cititor cu peste 1.000 de titluri, dintre care cărţile-eveniment ale ultimelor luni, ediţii de lux ale celor mai importante volume ale editurii din ultimii 25 de ani, peste 60 de titluri în primă ediţie, 29 de lansări de carte şi sesiuni de autografe – prilej de întâlnire cu Lucian Boia, Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu, Horia-Roman Patapievici, Dan C. Mihăilescu, Gabriel Liiceanu și mulți alții.

Totodată, Humanitas Fiction propune la Bookfest 2015 traduceri din mari scriitori ai lumii, moderni şi contemporani: Ezra Pound, Thomas Mann, Yasunari Kawabata etc.

La Bookfest 2015, toate cărţile Humanitas au 10% reducere, iar ediţiile de colecţie se vor bucura de preţuri speciale, valabile numai în cele cinci zile ale Salonului.

Editura All a lansat, la ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, campania socială şi culturală „Cartea în aşteptare“, un proiect care încurajează lectura şi cultivarea interesului pentru cărţi în rândul tinerilor.

Pe de altă parte, editura Vellant aşteaptă publicul la Bookfest cu reduceri între 15% şi 40%, titluri noi şi recomandări de cărţi pentru vacanţă.

Printre noutăţile editoriale pe care editura Litera le-a pregătit se numără „Sticletele“, de Donna Tartt, carte câştigătoare a premiului Pulitzer 2014, “Capitalul în secolul XXI“, de Thomas Piketty, considerată de Paul Krugman, laureatul premiului Nobel pentru economie, cea mai importantă carte a deceniului, „Lean In“, de Sheryl Sandberg, al doilea om din conducerea Facebook, şi multe alte titluri de călătorie, dezvoltare personală, fotografie şi sport.

Pentru copii, Litera Mică a pregătit „Cele mai frumoase poveşti în versuri“ şi „Cele mai frumoase poezii pentru copii“, ilustrate de Tony Wolf, precum şi o lansare cu cântec alături de Gaşca Zurli:
CD-ul „Atenţiune, accelerăm!“. Oferta pentru cei mici este completată de foarte multe cărţi Disney, cu cele mai iubite personaje de ieri şi de azi.

Grupul Editorial Trei a pregătit pentru ediţia din acest an a Bookfest lansări de carte şi noutăţi editoriale. Cărţile editurilor Trei, Pandora M şi Lifestyle Publishing au reducere de până la 50 %. De asemenea, peste 100 de titluri vor avea preţ promoţional de 10 lei.

Şi editura Univers a pregătit o serie de volume care vor fi lansate la această ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest. Printre acestea se numără „O mie de păduri într-o ghindă. Mari scriitori de limbă spaniolă aleg paginile preferate din opera lor“, de Valerie Miles, „Viaţa, jocul şi moartea lui Lul Mazrek“, de Ismail Kadare, „Cele 20.000 de femei din viaţa unui bărbat“, de Gabriel Osmonde, şi „Ẹlẹgbara“, de Alberto Mussa.

De asemenea, editura Rao a pregătit pentru această ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest unele dintre cele mai frumoase albume de artă, unele dintre cele mai râvnite romane ale momentului, volume scrise de importanţi autori clasici şi contemporani, precum şi cărţi pentru adulţi, adolescenţi şi copii.

Printre volumele lansate la Bookfest se numără „Jihadul Islamic de la «înfrângerea terorii» şi «războiul sfânt» la «speranţa libertăţii»“, „Lumea de azi 2015. Enciclopedie politică şi militară“, „Reconstrucţie postconflict“, „Secolul meu scurt“, „Jurnalul banalităţii“.  

Cele mai citite

Avantajele unui pat boxspring

Patul este, fără îndoială, una dintre cele mai importante piese de mobilier. În primul rând, asigură confortul locatarilor și contribuie la îmbunătățirea designului dormitorului....

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă