16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialIohannis îşi lansează cartea la Beijing cu sprijinul unui condamnat pentru corupție...

Iohannis îşi lansează cartea la Beijing cu sprijinul unui condamnat pentru corupție în Dosarul Microsoft

Volumul “Pas cu pas”, scris de președintele Klaus Iohannis, va fi lansat la a 23-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Beijing, unde România este invitată de onoare.

Dar, potrivit unui comunicat al Institutului Cultural Român, citat de HotNews.ro, se precizează că sponsor al evenimentului este NIRO INVESTMENT GROUP, grupul de firme deținut de Nicolae Dumitru, condamnat în prima instanță la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru corupție în Dosarul Microsoft.   

Volumul a fost tradus de prof. univ. Dong XiXiao. La eveniment va participă și Ligia Deca, consilier de stat-Departamentul Educație și Cercetare. Editura Curtea Veche, care a publicat volumul în limbă română, a precizat, pentru HotNews.ro, că “traducerea în limbă chineză a acestei cărți face obiectul unui contract comercial între Curtea Veche Publishing și editură Zhong Yi (China Translation & Publishing House) din Beijing (trad. conf. univ. dr. Dong Xixiao)”. 

Potrivit sursei citate, “traducerea și publicarea volumului nu au implicat nicio formă de finanțare publică română, acestea fiind suportate în întregime de editură chineză”.  Editura mai precizează că volumul a fost publicat în cursul anului 2015 în limbile maghiară (editură Cser, în traducerea lui Lakatos Mihaly) și bulgară (editură Ciela Normă, în traducerea doamnei Mărțînă Ganceva).  “În toate cele trei cazuri, volumul a fost tradus la cererea editurilor străine”, adaugă editură. 
  
ICR a precizat, într-un răspuns la solicitarea HotNews.ro, că “nu a avut nicio contribuție financiară sau de alt tip la acest proiect”, respectiv lansarea cărții “Pas cu Pas” a lui Klaus Iohannis.  “Inițiativă traducerii și a lansării în cadrul târgului de carte aparțin editorului chinez. Drepturile de autor au fost obținute de la Editura Curtea Veche”, se arată în răspunsul ICR.  
  
Instititul Cultural Român adaugă că evenimentul de lansare “aparține Editurii Zhong Yi și nu are loc la standul României, ci la una din scenele târgului de carte, Authors’ events corner, în data de 25 august”. 

 

Cele mai citite

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...
Ultima oră
Pe aceeași temă