18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Iohannis și-a lansat noua carte la Bookfest. Ce spune șeful statului...

FOTO. Iohannis și-a lansat noua carte la Bookfest. Ce spune șeful statului despre campania electorală

Președintele Klaus Iohannis și-a lansat, sâmbătă, volumul “Primul pas”, la Salonul Internațional de Carte “Bookfest”.  Șeful statului a vorbit despre campania electorală, despre care spune că nu a fost o experință plăcută și în care s-au aruncat ”găleți cu lături asupra candidaților”, mai ales asupra lui.

”Cartea are o valoare deosebită, cel puțin pentru cei de față și pentru mine care sunt din generația celor care au crescut cu cartea în mână, are o valoare deosebită. Chiar la începutul campaniei am scris o carte pe care am considerat-o potrivită pentru a face anumite lucruri publice despre mine. Acum am scris o carte din cu totul alte motive. Primul: sigur, am promis cititorilor mei, aici la Expo, că voi adăuga un capitol care va descrie campania electorală, care a fost o campanie complicată, dificilă, energizantă, paralizantă și totuși, cred că pentru cei care au fost cât de cat conectați la ea a fost o perioadă intersantă.Această campanie electorală nu a fost o experiență plăcută. Asta nu înseamnă că nu a fost extrem de intensă, nu înseamnă că nu a avut foarte multă energie. A avut toate aceste lucruri. A fost o campanie care, prin modul în care s-au manifestat unii candidați, își avea locul mai degrabă la începutul anilor 1990, cu găleți de lături asupra candidaților, mai ales acestui candidat”, a declarat Iohannis, la lansare.

La eveniment, care include și o sesiune de autografe pentru numerosul public prezent, șeful statului a fost însoțit de Carmen Iohannis, soția sa. Au fost prezenți, de asemenea, Iren Arsene, directoarea Curtea Veche Publishing, scriitorul Iulian Tănase, numeroși consilieri și reprezentanți ai Administrației Prezidențiale, conform Agerpres.

Citește și: Preşedintele Iohannis dedică noua sa carte, Primul pas, tuturor românilor care l-au votat

Potrivit editurii Curtea Veche, “Primul pas” nu este numai o cronică a campaniei electorale pentru Președinție din toamna anului 2014, ci și o analiză critică și constructivă a modelelor de conduită politică manifestate în jocul electoral și în viața publică în general”, cartea fiind, de asemenea, “povestea unei victorii colective și autoportretul unui candidat care a adoptat un alt tip de discurs și de comportament pentru a-și transmite mesajul și modelul proprii”.

Cartea reprezintă continuarea volumului “Pas cu pas”, bestsellerul absolut al anului 2014, care s-a vândut în 130.000 de exemplare.

 

 

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Peste 200 de locuri de muncă pentru români oferite de angajatorii europeni

Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București (AMOFM) a transmis o veste îmbucurătoare pentru cei în căutare de oportunități de angajare, informând că...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă