11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialUn nou roman semnat Kate Morton, lansat la Humanitas Cișmigiu

Un nou roman semnat Kate Morton, lansat la Humanitas Cișmigiu

Editura Humanitas Fiction ne așteaptă la Libraria Humanitas de la Cișmigiu sâmbătă, 18 februarie, ora 17, la lansarea romanului “Casa de lângă lac”, un nou bestseller al îndrăgitei scriitoare australiene Kate Morton.

Vor vorbi despre carte scriitoarea Ana Barton, traducătoarea romanului, Sînziana Dragoș, criticul literar Dana Jenaru și jurnalistul cultural Bogdan Nicolai, moderatorul întâlnirii fiind Denisa Comanescu.

Un roman-puzzle, “Casa de langa lac” spune o poveste surprinzătoare, emoționantă și plină de suspans, ce îmbină cu maiestrie secrete de familie, sentimente înăbușite, locuri fermecătoare și personaje de o forță copleșitoare. Sadie Sparrow sosește în Cornwall ca să petreacă o vreme cu bunicul ei. I s-a sugerat să își ia o vacanță după ce a divulgat în presă detalii ale unui caz la care lucra. Nu are de ales, știind că altfel riscă excluderea din Poliția Metropolitană. Totul i se pare fără rost până într-o zi când dă, din întâmplare, peste o maiestuoasă casă abandonată, izolată de păduri, pe marginea unui lac. Locatarii par să o fi părăsit în mare grabă, căci prin ferestre se zăreste o ceașcă de ceai uitată pe o măsuță, niște flori uscate într-un vas și portretul unui copil frumos, făcut de o mână sigură, pe care se deslușește o dată: 23 iunie 1933. Urmându-și instinctul, Sadie simte că în casa aceea s-a întâmplat ceva teribil și este hotărâtă să dezlege misterul de care se simte atrasă în mod inexplicabil.
Cornwall, iunie 1933. Domeniul familiei Edevane, Loeanneth, își așteaptă oaspeții pentru petrecerea tradițională din mijlocul verii. Alice are șaisprezece ani, o inteligență vie și vrea să fie scriitoare. Apropierea balului o emoționează mai mult ca niciodată, iar motivele nu îi lipsesc – a scris o povestire polițistă după toate regulile artei și se pregătește să-și dezvăluie secretul: este îndrăgostită. Dar la miezul nopții, când focurile de artificii luminează cerul întunecat, viețile surorilor Edevane se schimbă dramatic, iar familia va părăsi Casa de lângă lac pentru totdeauna.

“Kate Morton construiește o intrigă impecabilă, iar personajele minuțios conturate, aduse laolaltă de investigația lui Sadie Sparrow, sunt tot atât de surpinse de finalul uluitor al poveștii pe cât vor fi și cititorii.”, scrie Publishers Weekly.

La Editura Humanitas a mai apărut de aceeași autoare Casa de la Riverton – desemnat de Sunday Times drept cel mai bine vândut roman al anului 2007 în Marea Britanie, iar de New York Times drept una dintre cele mai bine vândute cărți ale anului 2008 în SUA -, Grădina uitată, Orele îndepărtate și Păzitoarea tainei .

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă