12.2 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialPrima carte a Papei Francisc va fi publicată în luna ianuarie

Prima carte a Papei Francisc va fi publicată în luna ianuarie

Prima carte scrisă de Papa Francisc, “The Name of God is Mercy: A Conversation with Andrea Tornielli/Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli”, va apărea în România, în luna ianuarie, la editura Trei, informează Mediafax.

Grupul editorial Trei a anunţat, marţi, că a cumpărat drepturile de publicare a cărţii scrise de cel de-al 266-lea papă al Bisericii Romano-Catolice. În acest volum, Papa Francisc dezvăluie temeiul învăţăturilor sale: îndurarea, mila, milostivirea, pornind de la propria sa experienţă ca preot şi pastor.

Prin intermediul jurnalistului şi expertului vaticanist, Andrea Tornielli, papa intră într-un “dialog profund, simplu şi intim” cu cititorii. Totodată, cartea este destinată tuturor celor ce caută “un sens în viaţă”, “un drum de pace” sau “vindecărea rănilor fizice şi spirituale”.

“Într-o lume marcată de viteză şi, prin urmare, de neputinţa de a ne găsi un răspuns prompt la întrebările iscate de sensul acţiunilor noastre, de rostul fundamental pe care fiecare dintre noi este dator să şi-l definească în viaţă, avem nevoie şi astăzi, aşa cum am avut în orice alt moment al istoriei, de un ghid spiritual. De o voce înţeleaptă care să ne însoţească de-a lungul aventurii spirituale pe care o trăim zi de zi. Un îndrumător care să ne ajute să ne definim şi armonizăm scopurile în raport cu responsablitatea faţă de ceilalţi. Papa Francisc ne invită la acest dialog ideatic intim, printr-o mărturisire care porneşte de la el către noi, investindu-ne astfel cu forţa de a ne confrunta cu noi înşine şi cu provocările cărora suntem nevoiţi să le facem faţă”, a declarat directorul editorial al Trei, Magdalena Mărculescu.

Editura Trei va publica volumul în cursul lunii ianuarie, simultan cu lansarea cărţii la nivel mondial.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă