11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialRelaţia lui Frank Sinatra cu mafia, documentată într-o nouă biografie Kaplan

Relaţia lui Frank Sinatra cu mafia, documentată într-o nouă biografie Kaplan

Partea întunecată a vieţii celebrului interpret Frank Sinatra şi legătura sa cu mafia sunt documentate în al doilea volum biografic pe care James Kaplan i l-a dedicat artistului, “Sinatra: The Chairman”, publicat în contextul în care în anul 2015 se împlinesc o sută de ani de la nașterea cântăreţului, scrie, vineri, slate.fr, citat de Agerpres. 

Citeşte şi: DEZVĂLUIRE. Cum i-a frânt inima Marilyn Monroe lui Frank Sinatra

The New Yorker amintește că s-a speculat mult asupra relațiilor lui Sinatra cu capi ai mafiei, Lucky Luciano sau Willie Moretti, și că Francis Ford Coppola, inspirându-se din cântăreț, a introdus în filmul “Nașul” personajul Johnny Fontane, extrem de servil față de mafioți.

Solistul însuși nu era foarte moral — a bătut pe cineva fiind în stare de ebrietate, a aruncat cu un telefon în capul unui om de afaceri în Beverly Hills, fiind aproape să îl ucidă,  iar articolul din cotidianul menționat notează că volumul lui Kaplan propune regândirea relațiilor dintre Sinatra și mafioții din vremea sa. Astfel, ar trebui ca acele legături să fie văzute mai degrabă ca expresia unei admirații reciproce și mai puțin ca o subordonare a cântărețului la lumea răufăcătorilor și a crimei organizate.

Citeşte şi: La ce preţ s-a vândut agenda de contacte a interpretului Frank Sinatra

În schimb, Kaplan menționează un serviciu pe care această lume i l-ar fi putut face artistului: un bărbat cu care “Vocea” s-ar fi certat și-a pierdut viața câteva săptămâni mai târziu într-un misterios accident rutier.

Și Daily Beast a citit biografia lui Sinatra, fiind interesată de prieteniile acestuia în mediul mafiot. Publicația evocă o anecdotă despre Sam Giancana, cunoscut criminal mafiot. Acesta s-a enervat atât de rău pe cântăreț într-o zi, încât ar fi fost gata să îl omoare. Însă a avut atunci de rezolvat o problemă neobișnuită: cum să ucidă un asemenea artist? “Isuse, cum aș putea face să amuțească o astfel de voce?”, ar fi spus el.

Primul volum biografic pe care James Kaplan i l-a dedicat artistului, “Frank: The Voice”, a fost publicat în anul 2010.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă