13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialScriitorul american Stephen King a lansat romanul "Mr Mercedes"

Scriitorul american Stephen King a lansat romanul “Mr Mercedes”

Scriitorul american Stephen King, maestru al genului horror, a lansat pe piață un roman polițist intitulat "Mr Mercedes", relatează Agerpres.

"Mr Mercedes" aduce în atenția cititorilor teme constante ale autorului: lupta între bine și rău, natura complicată a ființei umane și analiza chirurgicală a minții asasinului obsedat și dement. Acțiunea se petrece într-un oraș american unde sute de șomeri așteaptă deschiderea biroului forțelor de muncă în căutarea unei slujbe. Obosiți după ce au stat la coadă, ei zăresc în depărtare un Mercedes care se năpustește cu viteză asupra lor, lăsând în urmă morți și răniți.

Criminalul fuge de la locul faptei și atunci intră în scenă un polițist pensionat, Bill Hodges, care devine obsedat de acest caz după ce primește o scrisoare în care cineva se declară vinovat de masacru. De aici încolo începe o poveste plină de suspans care va ține cititorul cu sufletul la gură, cum s-a întâmplat și cu alte romane ale autorului, printre care "Carrie" sau "Shining" — adaptată de Kubrick pentru marele ecran, cu Jack Nicholson în rolul principal.

Modest și resemnat că nu va primi vreodată premiul Nobel pentru Literatură, Stephen King este citit în toată lumea cu tot mai puține prejudecăți și începe să fie văzut nu doar ca autorul cel mai bine vândut de pe planetă, ci și ca un cunoscător fin al naturii umane și al unui univers populat de fenomene parapsihologice sau de creaturi monstruoase.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă