12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialStrănepotul lui Bram Stoker lansează o carte despre Dracula

Strănepotul lui Bram Stoker lansează o carte despre Dracula

Cartea 'Dracula, mortul viu' scrisă de Dacre Stoker – un strănepot al scriitorului Bram Stoker, a fost lansată sâmbătă la Castelul Corvinilor din Hunedoara, cu prilejul primei ediții a 'Dracula Festival', o manifestare culturală ce își propune să promoveze turismul cultural și istoric al României, scrie agerpres.ro.

Bestseller-ul 'Dracula, mortul viu' se bazează pe arhivele personale ale familiei Stoker, cartea fiind scrisă împreună Ian Holt, scriitor și scenarist, ca o continuare a romanului mit 'Dracula' de Bram Stoker.

'Am scris despre Dracula pentru că am crezut că povestea trebuia să continue. Așa că am scris o carte — Dracula Undead, la 25 de ani după ce povestea lui Bram Stoker se sfârșește, dar am și creat un nou Dracula, pe care istoricii și oamenii îl pot identifica', a spus Dacre Stoker cu prilejul prezentării cărții sale.

Acesta a dezvăluit că lucrează acum la un ghid de călătorie al cărui scop este să arate adevărul istoric despre Vlad Țepeș.

'Este un ghid de călătorie prin care doresc ca oamenii să vină în țara dumneavoastră minunată și să le arătăm adevărul istoric despre Vlad (Țepeș, n.r.) și despre minunatele dumneavoastră castele, sate și locuri, dintre care unele sunt asociate cu acesta. De asemenea, vrem să explicăm și mitul (lui Dracula, n.r.) și să arătăm locurile despre care se vorbește în povestea lui Dracula, pentru a putea face diferența între cele două', a explicat autorul.

Aflat pentru prima oară la Hunedoara, Dacre Stoker s-a arătat impresionat de arhitectura castelului și de împrejurimile acestuia, chiar dacă nu apucase încă să vadă decât foarte puțin din acest monument istoric. 'Din ceea ce am remarcat de afară, este de departe unul dintre cele mai incredibil de frumoase castele pe care le-am văzut vreodată (…) Împrejurimile sunt minunate. Am privit castelul în poze și eram foarte curios să ajung aici. În final, am ajuns pentru acest festival medieval și abia aștept să văd tot castelul, toate activitățile și luptele cavalerilor', a spus Stoker.

'Dracula Festival' este un concept creat de doi tineri români care și-au pus în valoare experiența pe care au acumulat-o ca voluntari la evenimente și care își propun acum, prin asociația Romanian Treasures, să promoveze cultura și istoria țării noatre peste hotare.

 

 

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă