15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTudor Chirila îşi lansează PRIMA CARTE. Află cum se numeşte

Tudor Chirila îşi lansează PRIMA CARTE. Află cum se numeşte

Tudor Chirilă lansează prima sa carte – “Exerciţii de echilibru” – un volum care cuprinde cele mai valoroase texte publicate de-a lungul ultimilor cinci ani pe blogul personal, informează Hotnews.ro.

Fragmente de proză, eseuri, poezii, pamflete, texte de opinie şi file de jurnal – toate au fost adunate în cele 385 de pagini ale cărţii.

“Cred că textele selectate se simt mai bine într-o carte. Sunt convins că nu există vreun cititor atât de fanatic încât să fi parcurs tot blogul. Luate împreună textele vorbesc despre o perioadă, despre o viziune, se compune un tot. Dincolo de asta, există un public numeros care nu stă pe bloguri, dar citeşte cărţi. Cartea îţi dă un sentiment că ai realizat cu adevărat ceva. Blogul are un aer efemer. Azi ai scris, mâine textele coboară undeva în josul paginii. Poimâine ele sunt arhivă.” spune Tudor Chirilă.

De-a lungul timpului, textele de pe blogul lui Tudor Chirilă – tudorchirila.blogspot.com – au fost preluate de presă, de alţi bloggeri şi de cititori. Oamenii s-au regăsit în cuvintele lui sau pur şi simplu au apreciat stilul şi au început să şi le trimită unii altora. „Scrisoare către liceeni”,” Jurnalul unui embrion”, „Femeile au nevoie de protecţie, tandreţe şi…”, „Rolling Stones. Smaranda, Luca. Muzica capitalistă” sunt numai câteva dintre textele cu mii de accesări online care se vor regăsi în cartea lui Tudor Chirilă.

Volumul este editat de Polirom, iar prefaţa este semnata de Cătălin Tolontan.

„Exerciţii de echilibru” va avea lansarea oficială duminică, 25 noiembrie, ora 15:00 la standul Polirom din cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus. Alături de Tudor Chirilă, la eveniment vor fi prezenţi Cristian Tudor Popescu şi Florin Iaru în calitate de invitaţi speciali.

Începând de joi, 22 noiembrie, cartea va fi disponibilă în Bucureşti, urmând ca din 26 noiembrie să poată fi găsită în librăriile din toată ţara. Preţul este de 29.95 lei în librării şi 25 lei la târgul de carte, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Tudor Chirilă este actor, muzician, compozitor şi producător. A jucat în 13 spectacole de teatru în regia unora dintre cei mai valoroşi regizori români, iar în 2004 a câştigat un premiu UNITER pentru rolul Malvolio din „A douăsprezecea noapte” de William Shakespeare. Printre producţiile de film în care a jucat se numără „Legături bolnăvicioase”, în regia lui Tudor Giurgiu şi „Nordrand”, coproducţia austro-germană regizată de Barbara Albert. În 1996 a fondat şi a devenit solistul formaţiei Vama Veche, iar din 2006 este liderul formaţiei Vama.

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă