17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăInternațional"Foc", un spectacol caritabil pentru victimele din Colectiv, la Casa de Cultură...

“Foc”, un spectacol caritabil pentru victimele din Colectiv, la Casa de Cultură a Studenţilor

Spectacolul caritabil "Foc", de Vali Bolat, realizat de Teatrul de Kartier şi dedicat victimelor incendiului din clubul Colectiv, va avea loc duminică, de la ora 18:30, la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti.

Accesul la spectacol se face pe bază de donaţii, iar banii strânşi vor fi ajunge la familiile victimelor din Colectiv, informează Teatrul de Kartier.

Scenariul, inspirat din drama Colectiv, prezintă povestea unui tată văduv, profesor de geografie şi pasionat de ortodoxie care trăieşte din meditaţii, şi a fiicei lui, o rockeriţă rebelă, în vârstă de 30 de ani, absolventă de politologie şi casieriţă la un hypermaket în Bucureşti. Ea speră să evadeze din cotidian prin universul vieţii de club.

La prima vedere lupta se dă între generaţii, dar în plan spiritual conflictul este între lumea nevăzută şi sistem. Viaţa femeii se desfăşoară la fel în fiecare zi, aproape ca un ritual: acasă, serviciu şi club. Însă, la un moment dat, destinul iese din matcă. Casieriţa de la hypermaket are un fetiş – să ajute la artificiile de la lansările de albume din club. Prietenii au poreclit-o "fetiţa cu chibrituri", precizează organizatorii spectacolului.

Regizorul spectacolului, Valentin Branişte, care a semnat scenariul cu numele său real, Bolat, joacă în rolul tatălui văduv, alături de Alina Neagu, care o interpretează pe fiica lui.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015 din Colectiv şi-au pierdut viaţa 63 de persoane, dintre care 27 de persoane au murit în aceeaşi noapte, iar ulterior 24 în spitalele din ţară şi 12 dintre răniţii transferaţi în străinătate.

Cele mai citite

George Simion dezminte ideea că el sau partidul AUR ar fi făcut “blat” cu PSD

Președintele partidului AUR, George Simion, dezminte ideea că ar fi făcut un "blat" cu PSD și avertizează că informațiile care susțin acest lucru sunt...

FOTO Sărbătoare uriașă pentru FCSB, noua campioană a României

Deși a pierdut, la București, meciul cu CFR Cluj, FCSB a sărbătorit câștigarea titlului de campioană a României. Meciul FCSB - CFR Cluj, disputat în...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă