12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalActorul Andi Vasluianu împlinește 40 de ani

Actorul Andi Vasluianu împlinește 40 de ani

Carismaticul actor Andi Vasluianu împlinește, în data de 23 iunie, 40 de ani. Andi Vasluianu a devenit cunoscut pentru rolurile sale din filme, dar este la fel de apreciat şi pentru spectacolele de teatru în care a jucat de-a lungul carierei.

”Actor de teatru şi de film, Andi Vasluianu este un coleg apreciat şi o persoană iubită de către cei din jurul său. Este discret şi rafinat, instruit şi echilibrat; are multă putere de muncă şi este considerat un partener de joc bun, corect şi eficient. Priveşte fiecare nou rol cu responsabilitate, respect şi cu o maturitate, care îi întrece vârsta”, spune criticul Dan-Marius Zarafescu.

În cariera sa, Andi Vasluianu a jucat în peste 50 de filme: Rămâi cu mine (2013, serial TV produs de HBO), Despre oameni şi melci (2012, regia: Tudor Giurgiu), Minte-mă frumos (2012, regia: Iura Luncaşu), Biblioteca Pascal (2011, regia: Szabolcs Hajdu), Periferic (2010, regia: Bogdan George Apetri), Cealaltă Irina (2009, regia: Andrei Gruzsniczki), California Dreamin' (Nesfârşit) (2007, regia: Cristian Nemescu), Hârtia va fi albastră (2006, regia: Radu Muntean).

Actorul a interpretat, de asemenea, zeci de roluri în piese de teatru: : Furtuna de William Shakespeare (regia: Cristi Juncu), Azilul de noapte de Maxim Gorki (regia: Cristi Juncu), Casa Zoikăi de M. A. Bulgakov (regia: Lucian Sabados), Călătoria domnului Perrichon de Eugène Labiche (regia: Alexandru Dabija), Din viaţa insectelor de Karel & Josef Capek (direcţia de scenă: V.I. Frunză), Don Juan sau dragostea pentru geometrie de Max Frisch (regia: Alexandra Penciuc), Miriam W. de Savyon Liebrecht (regia: Radu Afrim) – la Teatrul Dramatic Toma Caragiu din Ploieşti; Costumele (o producţie a Companiei Passe Partout Dan Puric); Jocul de-a adevărul de Lia Bugnar (regia: Lia Bugnar şi Dorina Chiriac) – la Teatrul Metopolis; Iluzii de Ivan Vârâpaev (regia: Cristi Juncu), Shape of Things (Forma lucrurilor) de Neil LaBute (regia: Vlad Massaci), Capra cu trei iezi, după Ion Creangă (regia: Alexandru Dabija) – la Teatrul ACT. 

În prezent, Andi Vasluianu joacă în spectacolul ”Un pic prea intim”, alături de Catrinel Dumitrescu şi Dan Bordeianu, de la Teatrul Nottara.

Cu ocazia zilei de naștere, colegii de la Teatrul Nottara îi lui Andi Vasluianu un mesaj de felicitare: ”La mulţi ani împliniţi, atât în meserie, cât şi în viaţa personală. Să îţi rămână la fel de puternică vitalitatea, pe care o aduci fiecărei reprezentaţii, la fel de însufleţit devotamentul pentru această profesie, în care să continui să ai parte de proiecte de calitate şi întâlniri fericite”.

Cele mai citite

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim pe Otopeni. Cum va fi împărțită

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim în această seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, şi va fi...

ROMÂNIA LIBERĂ urează un Paște Fericit cititorilor și colaboratorilor: Hristos a Înviat!

Redacția ROMÂNIA LIBERĂ vă urează Paște Fericit! Hristos a Înviat! Sărbătoarea Paștelui ne îmbrățișează într-o atmosferă plină de bucurie și recunoștință, aducându-ne împreună într-o comuniune...
Ultima oră
Pe aceeași temă