6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalAda Lupu a câștigat marele premiu a Galei Tânărului Actor - HOP

Ada Lupu a câștigat marele premiu a Galei Tânărului Actor – HOP

Actriţa Ada Lupu a câştigat premiul "Ştefan Iordache", considerat marele premiu al Galei Tânărului Actor – HOP, pentru rolul din propria sa compoziţie "Nu e ceea ce pare", după fotografia "Penitent Daughter", de Gregory Crewdson, precum şi pentru interpretarea personajului Olive Oyl.

Ediţia a XVII-a a Galei Tânărului Actor – HOP, desfăşurată în Costineşti, s-a încheiat vineri, informează Uniunea Teatrală din România (UNITER), organizatorul evenimentului.

Juriul final a fost format din Gianina Cărbunariu – regizor, Tudor Giurgiu – regizor, producător de film, Ioana Marchidan – dansator, coregraf, George Mihăiţă – actor şi Ana Ularu – actriţă.

Astfel, premiul "Ştefan Iordache", marele premiu al galei, a fost acordat actriţei Ada Lupu, pentru rolul din propria sa compoziţie "Nu e ceea ce pare", după fotografia "Penitent Daughter", de Gregory Crewdson, precum şi pentru interpretarea personajului Olive Oyl.

Premiul se acordă în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră. Începând de anul trecut, organizatorii au decis ca premiul "Ştefan Iordache" să devină marele premiu al galei. Acesta a fost acordat, începând cu ediţia 2009, pentru cel mai bun actor la secţiunea Individual. La această ediţie, premiul a fost înmânat de criticul de teatru Marina Constantinescu.

De asemenea, premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea Individual, a fost acordat Anei Maria Bercu, pentru rolul Nina Zarecinaia din "Pescăruşul", de A.P.Cehov, precum şi pentru personificarea artistei Ella Fitzgerald. Premiul a fost înmânat de actorul Florin Piersic Jr.

În ceea ce priveşte premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea Individual, acesta i-a fost acordat lui Andrei Ciopec, pentru rolul Dorel din propria sa compoziţie, după fotografia "Crabs Skinningrove", de Chris Killip, precum şi pentru personificarea lui Nicolae Furdui Iancu. Premiul a fost înmânat de actorul Bogdan Dumitrache.

Premiul "Cornel Todea", pentru cea mai bună trupă de actori, a fost acordat spectacolului "Paravan – Două telefoane", scenariul şi regia Matei Lucaci Grunberg, cu actorii Irina Antonie, Andrei Cătălin, Iulia Ciochină, Octavian Costin, Mădălina Craiu şi Ştefan Huluba. Premiul este susţinut, începând cu ediţia a XVI-a, de familia Todea şi a fost înmânat de regizorul Mircea Cornişteanu.

Premiul "Sică Alexandrescu", premiul special al juriului, a fost acordat actorului Alexandru Apostol, pentru rolul Andrei Prozorov din "Trei surori", de A.P.Cehov, şi pentru personificarea lui Iggy Pop. Premiul a fost înmânat de actorul George Remeş.

În ceea ce priveşte premiul publicului, cea mai bună actriţă a fost aleasă Ada Lupu, iar cel mai bun actor a fost ales Ioan Alexandru Savu, pentru rolul Blaze din spectacolul "Ce a zis vrabia", de Danny Mitarotondo, precum şi pentru personificarea lui Robert Downey Jr. în "Tropic Thunder".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă