9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalAdolescenții bucureșteni și festivalul lor de teatru

Adolescenții bucureșteni și festivalul lor de teatru

Teatrul Excelsior i-a anunţat pe câştigătorii primei ediţii a Festivalului de Teatru pentru adolescenţi Excelsior Teen-Fest care s-a desfăşurat de curând la București.  Timp de opt zile, adolescenţii bucureşteni au umplut sălile Teatrului Excelsior şi ale teatrelor partenere. Pe lângă caracterul său educaţional, Excelsior Teen-Fest a avut şi un caracter competiţional.

Spectacolele aflate în competiţie au fost ”Chip de foc” (regia Vlad Cristache), ”Amintiri din epoca de şcoală” (regia Radu Apostol), ”Vicleniile lui Scapino” (regia Alexandru Mâzgăreanu), ”O poveste ciudată cu un câine la miezul nopţii” (regia Vlad Massaci), ”Coro Nero” (regia Veronica şi Cătălin Pătru), ”La ţigănci” (regia Andrei şi Andreea Grosu), ”Tipografic Majuscul” (regia Gianina Cărbunariu), ”Flori pentru Algernon” (regia Iulia Colan), ”ActOrchestra, creaţie colectivă” (regia Horia Suru), ”Profu’ de religie” (regia Bobi Pricop) şi ”Numele” (regia Vlad Cristache).

Premiul pentru Cea Mai Bună Regie i-a fost acordat lui Bobi Pricop pentru spectacolul ”Profu’ de religie”, produs de Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova.

Premiul pentru Cel Mai Bun Actor i-a revenit lui Vlad Bîrzanu (foto) pentru rolul Christopher Boone din spectacolul ”O poveste ciudată cu un câine la miezul nopţii”, regia Vlad Massaci, montat la  Teatrul Anton Pann din Râmnicu-Vâlcea;

Premiul pentru Cea Mai Bună Scenografie a fost primit de Vladimir Turturica, pentru scenografia spectacolului ”La ţigănci”, regia Andrei şi Andreea Grosu, produs de Unteatru.

Și Premiul pentru Cel Mai Bun Spectacol a revenit montării ”Tipografic Majuscul”, un spectacol de Gianina Cărbunariu, coproducţie dramAcum şi Festivalul Internaţional de Teatru de la Nitra, Slovacia, în parteneriat cu Teatrul Odeon.

În plus, un juriu format din adolescenţi a oferit Premiul Special actriţei Iulia Colan, pentru rolul din spectacolul ”Flori pentru Algernon”, regia Iulia Colan, produs de Teatrul Act.  

Cele mai citite

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă