21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalAflă care este cel mai cel mai piratat episod dintr-un celebru serial...

Află care este cel mai cel mai piratat episod dintr-un celebru serial de televiziune

Primul episod din cel de-al treilea sezon al serialului “Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”, produs de postul HBO, a devenit cel mai piratat din toate timpurile, potrivit site-ului TorrentFreak, informează bbc.co.uk, scrie Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor acestui site de partajare de fişiere online, primul episod din cel de-al treilea sezon al serialului “Game of Thrones”, difuzat în premieră de postul HBO pe 31 martie, în Statele Unite, a fost descărcat şi partajat pe BitTorrents de 1 milion de ori, într-un interval de mai puţin de 24 de ore.

Potrivit aceluiaşi site, în acelaşi interval au existat nu mai puţin de 160.000 de partajări simultane ale episodului.

Precedentul record era deţinut de primul episod din sezonul al treilea al serialului “Heroes”, care generase 144.664 de partajări simultane, în 2008.

Potrivit datelor compilate de TorrrentFreak, Australia este ţara cu cea mai mare rată de piratare online raportată la populaţie, iar Londra ocupă primul loc în topul oraşelor cu cel mai mare nivel de piratare online.

Motivele care ar putea explica un nivel atât de ridicat al pirateriei constau în faptul că acest episod din “Urzeala tronurilor” a fost difuzat în celelalte ţări la 24 de ore după premiera din Statele Unite şi în faptul că acest show TV poate fi vizionat doar pe postul HBO, care este unul cu plată.

“Urzeala tronurilor” a fost, totodată, cel mai piratat serial de televiziune pe internet în 2012. Un episod al show-ului a generat 4.280.000 de descărcări ilegale de pe internet, depăşind cu puţin numărul telespectatorilor americani care au urmărit serialul la televiziune.

HBO România difuzează din 1 aprilie, în premieră, în fiecare luni, de la ora 22.00, câte un episod din cele zece ale noului sezon al serialului “Urzeala tronurilor”.

Drama fantastică “Urzeala tronurilor” redă lupta epică pentru putere ce are loc în vremuri încrâncenate. În sezonul al treilea, temele majore sunt familia şi loialitatea. Multe dintre subiectele atinse în primele două sezoane vor ajunge în punctul culminant şi multe personaje importante vor avea parte de destine crude. În timp ce accentul continuă să fie pus pe King’s Landing, unde familia Lannister abia mai deţine puterea după violentul atac naval iniţiat de Stannis Baratheon (fratele defunctului rege), frământările din Nord ameninţă să modifice echilibrul global al puterilor din Westeros.

Robb Stark, Regele Nordului, care încearcă să fructifice victoriilor obţinute asupra familiei Lannister, se va confrunta cu o criză majoră, iar, mai la nord, Mance Rayder (un nou personaj, interpretat de Ciaran Hinds) şi armata sa uriaşă de sălbatici continuă să mărşăluiască către sud pentru a trece dincolo de Zid. Daenerys Targaryen – reunită cu cei trei dragoni ai săi – încearcă să pună bazele unei armate de sclavi cu care să plece din Essos în speranţa că va răsturna, în cele din urmă, Tronul de Fier.

În rolurile principale sunt Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Michelle Fairley (Lady Catelyn Stark), Isaac Hempstead-Wright (Bran Stark), Richard Madden (Robb Stark), Kit Harington (Jon Snow), Sophie Turner (Sansa Stark) şi Maisie Williams (Arya Stark), Jack Gleeson (Joffrey Baratheon), Iain Glen (Ser Jorah Mormont). Actorilor cunoscuţi foarte bine de fanii serialului li se vor alătura câteva nume noi: Ciarán Hinds (Mance Rayder), Diana Rigg (Lady Oleanna Tyrell), Thomas Brodie-Sangster (Jojen Reed), Richard Dormer (Beric Dondarrion).

Regia serialului este semnată de David Benioff şi D.B. Weiss, Alex Graves, Michelle MacLaren, Dan Minahan, David Nutter şi Alik Sakharov, pe baza unor scenarii scrise de David Benioff şi D.B. Weiss, Bryan Cogman, George R.R. Martin şi Vanessa Taylor.

Filmările pentru cel mai nou sezon al serialului “Urzeala tronurilor” au fost realizate în Belfast, Irlanda de Nord, Croaţia, Islanda şi Maroc.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă