19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalAngela Gheorghiu va susține un concert caritabil în beneficiul victimelor din Colectiv

Angela Gheorghiu va susține un concert caritabil în beneficiul victimelor din Colectiv

Celebra soprană Angela Gheorghiu va susține un concert umanitar pe 29 noiembrie, de la ora 19:30, la Ateneul Roman. Scopul concertului este strângerea de fonduri pentru tratamentul reparator al victimelor incendiului din Clubul Colectiv.

Concertul este realizat cu participarea Corului și a Orchestrei Filarmonice “George Enescu” și a dirijorului Tiberiu Soare. Partener al evenimentului, pentru strângerea și distribuirea fondurilor adunate este Fundația “Prețuieste Viața”, condusă de Andreea Marin.

“Tragedia de la Club Colectiv a afectat  viețile atâtor tineri pe care îi unise, de fapt, dragostea pentru muzică,” a spus Angela Gheorghiu. “In față unei asemenea suferințe, m-am simțit într-o primă instanță neputincioasă, pentru că nu sunt medic și nu am putut să ajut direct și imediat, așa cum mi-aș fi dorit. Cred însă în puterea muzicii de a aduce alinare și speranța, de a vindeca suflete și a întări încrederea în umanitate și de aceea am inițiat acest concert. Sper că toți cei care vor fi alături de mine pe 29 noiembrie, la Ateneul Român să fie animați de aceleași sentimente de solidaritate, generozitate și dragoste față de cei care înfrunta acum durerea”, a declarat Angela Gheorghiu.

Este pentru prima dată când soprana Angela Gheorghiu inițiază și susține integral un concert umanitar la Ateneul Român, în beneficiul unei cauze care a produs și produce, la nivelul intregii societati, valuri de compasiune, solidaritate si dorinta de schimbare in mai bine.

“Nu pot să nu mă gândesc nu numai la victime, dar și la rudele și prietenii acestora afectați, la rândul lor, de tragedia de la Clubul Colectiv,” a continuat Angela Gheorghiu. ”Ei toți au nevoie de acum încolo de susținerea întregii societăți românești, de promisiunea că asemenea dezastre nu se vor mai repeta. Fiecare dintre noi, de la mic la mare, e dator să fie profesionist și responsabil, orice ar face, orice rol ar juca, nu numai pentru sine, dar și pentru cei din jur. Este timpul să trecem la fapte nobile, e timpul să fim solidari, e timpul sa fim mai buni, mai implicați, mai omenoși.

Omenesc este ca, în asemenea momente, să se implice toți oamenii de cultura din România, să dăruiască fiecare ce are mai bun semenilor săi, pentru a fi bune și importante exemple de urmat. Noi, muzicienii, nu trebuie să uităm niciodată ca muzica este limbajul internațional pentru suflete, că unește spirite și culturi diferite și că poate și trebuie să fie parte din vindecare – nu numai a indivizilor, ci și a societăților”, a precizat soprana. 

Biletele la Concertul Extraordinar din 29 noiembrie pot fi achiziționate online din retelele BILETOO.RO si BILET.RO, dar și din Librăriile Librarium și Eminescu, magazinele Flanco, Palatul Național al Copiilor și magazinul BiletFan – Stația de metrou Unirii 1. Prețul biletelor este unic, de 315 lei.

Puteți susține Campania și donând direct în conturile deschise special de Fundația “Prețuiește Viața” pentru acest eveniment.

RON      RO25BRDE445SV33742074450

EUR       RO13BRDE445SV33742314450

Născută la Adjud, a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, sub îndrumarea profesoarei Mia Barbu. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în "La Bohème", la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile scene ale lumii, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Milano, Salzburg, Berlin, Barcelona, Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Shanghai şi multe altele.

Pentru cariera sa strălucită, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris şi titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor și Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, acordate de Guvernul francez.

Angela Gheorghiu este Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Iaşi și al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca. În 2010, a fost decorată cu Ordinul "Steaua României" în grad de Comandor – cea mai înaltă decoraţie acordată de către Președinția României, iar doi ani mai târziu a primit Medalia "Nihil Sine Deo" din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii româneşti în străinătate.

Anul acesta, Angela Gheorghiu a primit European Cultural Award, acordat de Fundația Europeană pentru Cultură Pro Europe, în cooperare cu Fundația Frauenkirche, Dresda.

Cele mai citite

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...
Ultima oră
Pe aceeași temă