23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalAtinge pământul și respiră aerul

Atinge pământul și respiră aerul

Duminică, 3 august, începând cu ora 17.00, la Muzeul Național al Țăranului Român va avea loc vernisajul expoziției de pictură „Atinge pământul și respiră aerul“, semnată de Andreea Costenco.

Evenimentul se va desfășura sub forma unei instalații de artă contemporană prin implicarea lui Cătălin Crețu, compozitor și artist multimedia. Vernisajul continuă seria ambițioasă a lucrărilor pe tema iubirii ca formă de existență în afara timpului și a spațiului.

Andreea Costenco, prin noua serie de lucrări „Atinge pământul și respiră aerul“, invită la o neașteptată escapadă „în afara timpului”, prin termenii lui Eliade, pentru descoperirea unui nou tip de libertate.

Cele 20 de tablouri, lucrate prin mijloacele tradiționale ale picturii, expun noi perspective asupra libertății, ca monedă de schimb în valorificarea timpului, a libertății în gândire și conștientizare, susținute metatextual printr-un efort de cercetare considerabil, învestit în mii de pagini de lectură.

Lucrările Andreei Costenco redau în această serie, dincolo de intenția metafizică descrisă mai devreme, și o lumină nouă și interesantă asupra actului creației în sine, argumente pentru care această expoziție merită toată atenția publicului.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă