13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăInternaționalAvem o apocalipsă. Ce facem cu ea?

Avem o apocalipsă. Ce facem cu ea?

Producătorii seriei  “The Walking Dead“, show-ul numărul 1 în televiziunea din SUA printre adulţii cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, au creat un serial-pereche, intitulat „Fear the Walking Dead“, care a avut zilele acestea premiera în întreaga lume, inclusiv în România, unde este difuzat pe canalul AMC.

Filmul creat de Robert Kirkman și Dave Erickson spune povestea unei mici comunități căreia i se dă peste cap întreaga viață când lumea este acaparată de zombi.

Universul calm și liniștit al oamenilor se degradează rapid înainte ca cineva să înţeleagă exact ce se întâmplă.

Viaţa, aşa cum toată lumea o cunoştea, se schimbă complet.  Câțiva curajoși însă încearcă să-și păstreze echilibrul și umanitatea, hotărând să lupte cu forțele răului. Printre aceștia este și Travis, un profesor de liceu, interpretat de actorul Cliff Curtis, care a povestit în exclusivitate pentru „România liberă“ câte ceva despre acest nou serial. „Voi în România ar trebui să înțelegeți cel mai bine povestea asta cu zombi căci îl aveți acolo pe Dracula, care este oarecum înrudit cu morții-vii“, a glumit el încă de la începutul discuției noastre.

„Personajul meu este un tip oarecare,  poate un pic cam prea idealist“, ne-a explicat el.

„Un om cu care oricine se poate identifica. E un bărbat de vârstă mijlocie, divorțat, cu un băiat adolescent cu care nu mai are nici un dialog. Fiul lui are probleme serioase cu drogurile, iar tatăl lui nu știe cum îl poate ajuta. E o poveste simplă de viață. Cu toții am fost la școală și știm cam care e viața unui profesor, cu toții avem pe cineva divorțat în familie sau cunoaștem cazuri de adolescenți care au probleme cu drogurile sau cu alcoolul. Este prin urmare cu atât mai ușor pentru telespectatori să se identifice cu personajele jucate de noi și să empatizeze cu ele.“

Cliff Curtis s-a născut în Noua Zeelandă, fiind descendent din tribul Maori. El a filmat în prolifica sa carieră sub bagheta unora dintre cei mai mari regizori ai lumii, începând cu Martin Scorsese, jucând o varietate de roluri.

Actor cameleonic, el a putut fi văzut jucând fie arabi, fie latino-americani, fie americani get-beget, fie bărbați buni să-i pui la rană, fie ticăloși îngrozitori. „Am jucat de-a lungul anilor o mulțime de nemernici. Partea interesantă este că nici un om, oricât de diabolic, nu realizează acest lucru. Cu toții credem că suntem tipi de treabă. Chiar și un criminal dezaxat are impresia că duce o luptă dreaptă. Așa că de câte ori am avut de interpretat un personaj negativ am încercat să-i găsesc o motivație. Ca actor, nu poți juca un personaj, oricât de rău ar fi, fără să-i vezi și părțile bune. Căci nimeni nu poate fi 24 de ore din 24 rău. Și criminalii în serie și dictatorii aveau calități sau sensibilități.“

Vorbind despre Travis, personajul său din „Fear the Walking Dead“, Cliff Curtis povestește: „Travis e chiar un băiat bun. Și cel mai dificil de jucat pentru un actor e un om obișnuit. Mie  chiar îmi place Travis. Cred că în viața reală aș putea fi cu adevărat prieten cu un astfel de om. Te poți baza pe el în momentele grele. Asta este important. Viața este în general atât de complicată încât oricui îi vine mult mai ușor să fie un om rău decât unul bun. E mult mai la îndemână să fie egoist decât generos, de pildă. Adesea trebuie să ne luptăm cu noi înșine, să ne învingem comoditatea sau egocentrismul pentru a face o faptă bună. Existența lui Travis este oricum într-un echilibru fragil, și când ditamai apocalipsa vine peste el lucrurile o iau cu adevărat razna“, mai spune Cliff Curtis.

Actorul e încântat de faptul că serialul este filmat într-un mod foarte realist: „Filmul ăsta este unul cu adevărat de groază tocmai pentru că nu sunt folosite o mulțime de efecte speciale. Totul pare foarte real. Viața e una obișnuită, comunitatea e una banală, dramele de familie sunt cele etern valabile și deodată universul se întoarce pe dos și umanitatea pierde controlul asupra vieții sale. Te poți gândi că, la o adică, asta ți s-ar putea întâmpla și ție. Poate nu chiar sfârșitul lumii, dar o «apocalipsă» personală poate fi oricând după colț.“   

Cele mai citite

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă