13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalBerlinala 2016: Un documentar despre refugiați, Fuocoammare, cel mai bun film. Ce...

Berlinala 2016: Un documentar despre refugiați, Fuocoammare, cel mai bun film. Ce a spus Meryl Streep despre film

UPDATE 23.35: Actrița Meryl Streep, preşedinta juriului la competiţia oficială, a spus că juraţii au fost “bulversaţi” de un documentar care “asociază critica cu arta şi nuanţa”, conform AFP, potrivit Agerpres. Ea a apreciat că documentarul reuşeşte perfect să realizeze un amestec “hibrid” între scene filmate pe viu şi poveşti spuse.

Cineast format în Statele Unite, Gianfranco Rosi s-a documentat atent pentru film, intrând profund în viaţa de pe Lampedusa. El a însoţit paza de coastă care vine în ajutorul migranţilor de pe ambarcaţiuni aflate în dificultate şi arată în film operaţiuni în cadrul cărora bărbaţi cu măşti şi combinezoane de protecţie evacuează unul câte unul refugiaţii şi cadavrele de pe vasele supraîncărcate. Regizorul prezintă apoi sosirea migranţilor, găzduiţi în centre de primire şi primind asistenţă medicală. 

Gianfranco Rosi a primit în 2013 Leul de Aur al Festivalului de la Veneţia pentru documentarul “Sacro GRA” despre cei care trăiesc în apropierea şoselei de centură romane. 

—–

Ursul de Aur pentru cel mai bun film din competiţia oficială a Berlinalei 2016 i-a fost decernat documentarului despre refugiaţi “Fuocoammare”, conform Agerpres.

Fără voce din off şi fără comentariu, “Fuocoammare” arată în paralel viaţa zilnică a locuitorilor insulei italiene şi pe cea a miilor de migranţi care sosesc pe mare, în condiţii catastrofale, mulţi pierzându-şi viaţa. 

Citește și:  Cine sunt cei mai buni actori ai Berlinalei 2016

“Sper că acest film va putea contribui la înţelegerea faptului că nu este normal ca oamenii să moară venind la noi”, a spus Gianfrnco Rosi pe scena Berlinalei, la primirea premiului.

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă