8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalCe suprize îi așteaptă pe iubitorii de teatru în prima zi a...

Ce suprize îi așteaptă pe iubitorii de teatru în prima zi a toamnei

În prima zi a toamnei, Teatrul Țăndărică își deschide porțile pentru cea de-a 70-a stagiune, continuând seria de evenimente aniversare „Țăndărică – 70 de ani“. Începând de marți, 1 septembrie, publicul este invitat la ultima parte a Stagiunii de Vară 2015, în cadrul căreia Teatrul Itinerant Țăndărică se va găsi, până pe 20 septembrie, în Parcul Lumea Copiilor.

Cea mai importantă parte a acestei secțiuni a Stagiunii de Vară o reprezintă Festivalul „Tea­tru, stradă și copil“, care se va desfășura în perioada 11-16 septembrie în mai multe locații din Capitală: Parcul Lumea Copiilor, sediul Țăndărică din Piața Laho­vari și Grand Cinema and More  din Mall-ul Băneasa.

Festivalul va reuni la București 11 dintre cele mai importante state membre ASSITEJ (Asociația Internațională a Teatrelor pentru Copii și Tineret), care își vor prezenta activitatea în cadrul unor sesiuni de lucru pe toată durata evenimentului.

Personalități marcante din domeniul teatrului vizual vor dezvălui strategii și modalități de lucru în tendințele contemporane din teatrul de animație. De asemenea, Țăndărică va susține o microstagiune menită să prezinte activitatea teatrului, prin prisma accentului pe un teatru de animație actual, care se adresează atât copiilor, cât și adulților. Invitații străini vor afla povestea fascinantă a celor 70 de ani de existență a Teatrului Țăndărică și prin marionetele prezente la Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu, în cadrul expoziției „Călătoria lui Țăndărică“.

Mărturii ale tendințelor inovatoare estetice, de construcție și de compoziție din cei 70 de ani de activitate a Teatrului Țăndărică, cele 70 de exponate pot fi văzute de publicul larg până pe 20 septembrie.

Stagiunea 2015-2016 va include premiere (printre care spectacolele „Cine ești tu?“, „Micul Prinț“, „Eu, Oblio“ și „Omul de ză­padă care dorea să întâlnească soarele“), evenimente dedicate publicului iubitor de teatru, dar și specialiștilor din domeniu, precum și participări la importante festivaluri naționale și internaționale (Festivalul de Teatru de la Alba Iulia, Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși PUCK din Cluj-Napo­ca, FNT, Fest(in) pe Bulevard, Festivalul TOPIC de la Tolosa – Spania, expoziția „Călătoria lui Țăndărică“ la Čakovec).   

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă