10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalCORESPONDENȚĂ SPECIALĂ. Cine sunt primii finaliști ai concursului EUROVISION

CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ. Cine sunt primii finaliști ai concursului EUROVISION

UPDATE: Până la urmă cei patru finalişti aleşi de juriu au fost Ovidiu Anton cu 54 de puncte, „Dream Walkers” — 47 de puncte, Florena — 44 de puncte, iar Mihai Trăistariu (cu voia dumneavoastră ultimul pe listă, cu 33 de puncte).

—–

Selecţia Naţională Eurovision România 2016 se desfăşoară la Sala Sporturilor din Baia Mare, prin două spectacole transmise în direct de TVR: semifinala din această seară şi finala de duminică, 6 martie. ROMÂNIA LIBERĂ este prezentă la eveniment şi va transmite ambele evenimente de la faţa locului.

În semifinală vor concura peste mai puţin de oră Jukebox, M I H A I (acesta este numele de scenă ales de Mihai Trăistariu), Ovidiu Anton, Florena (o adolescentă de doar 16 ani), Doru Todoruţ în duet cu soprana Irina Baianţ, cunoscută publicului bucureştean din musicalul “Fantoma de la Operă” de la Teatrul Naţional de Operetă, Dream Walkers, Gaşca de acasă, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra şi Mihai Băjinaru. Dintre cele 12 piese, şase vor accede în finală. Sistemul de votare este diferit de cel din anii trecuţi. De data aceasta patru piese vor fi alese de un juriu de specialitate cu notele la vedere, iar alte două melodii vor fi “salvate” de către public, prin televot.

Juriul este format din: contratenorul Cezar Ouatu, fost reprezentant al României la Eurovision, regizorul muzical Alexandra Cepraga, compozitorul Horia Moculescu şi muzicienii Zoli Toth şi Randi.

În finala Selecţiei Naţionale din 6 martie, publicul este singurul care va alege reprezentantul României pe scena de la Stockholm, dintre piesele rămase în concurs, exclusive prin televot.

În seara finalei, “juraţii” vor reveni la meseria lor de bază, aceea de artişti, urmând să prezinte recitaluri.

La “pariurile” neoficiale sunt daţi ca sigur intraţi în finală Mihai Trăistariu (pentru care gurile rele spun că s-a cam făcut pârtie spre Stockholm), duetul Irina Baianţ şi Radu Todoruţ, cei patru băieţi de la Dream Walkers ce interpretează “Let It Shine”, o compoziţie a lui Cristian Faur, Vanotek, Irina Popa, şi chiar şi micuţa Florena. Rămâne de văzut câte dintre aceste predicţii se vor adeveri.

Show-urile vor fi transmise în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro.

 

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă