20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalCinema sub Lună Plină. Iubitorii filmelor de groază sunt așteptați la Biertan

Cinema sub Lună Plină. Iubitorii filmelor de groază sunt așteptați la Biertan

Ediția a treia a Festivalului de Film Horror și Fantastic „Lună Plină” (care va avea loc în perioada 23-27 iulie, la Biertan, în județul Sibiu) aniversează unul dintre cele mai influente filme de gen din istorie, „The Texas Chain Saw Massacre”, regia Tobe Hooper, de la a cărui premieră se împlinesc în 2014 40 de ani.

Acest film clasic, care a fost copiat, refăcut și reinterpretat de nenumărate ori de-a lungul anilor, va fi prezentat la Biertan în versiunea integrală, restaurată digital (care a fost arătată și la Cannes, în luna mai) într-o proiecție unică, în aer liber, în cadrul secțiunii „American Masters”.

O altă proiecție specială în acest an – fascinantul „Haxan” („Vrăjitoria de-a lungul veacurilor”), regia Benjamin Christensen – va fi acompaniată live de duo-ul „Apa neagră”. Premiera acestui film greu de clasat, care va fi prezentat la Biertan în versiunea originală, a avut loc în 1922.

Pe lângă „The World’s End”, „Rigor Mortis”, „Witching and Bitching”, „Here Comes the Devil“ și „All Cheerleaders Die”, în secțiunea „Tenebre”, prezentată de TV 1000, vor fi proiectate alte două noi titluri, în premieră și în exclusivitate în România – „Haunter” (2013), un ghost-story cu Abigail Breslin, în regia lui Vincenzo Natali, autorul clasicelor-cult „Cube“ și „Splice“; și „Cheap Thrills” („Senzații ieftine”) (2013, regia E.L. Katz), satiră extrem de sângeroasă în care excelează Pat Healy și David Koechner, într-un contre-emploi binevenit.

Pentru cei mai rezistenți dintre spectatori, festivalul „Lună Plină” continuă secțiunea extremă „Grindhouse”. Primul titlu confirmat este ultraviolentul „Wolf Creek 2” (2013), continuarea revelației australiene de la Cannes 2005, în regia aceluiași Greg McLean și cu același John Jarratt în rolul psihopatului suprem Mick Taylor, și mai aplecat către decapitări și eviscerări decât în primul film al seriei, cel de acum 8 ani. Ca în fiecare an, festivalul se va încheia cu proiecția nocturnă în aer liber a musical-ului cult „The Rocky Horror Picture Show”, un film numai bun de văzut la miezul nopții. Spectatorii costumați ca de Halloween sunt bineveniți.

Cele mai citite

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă