9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInternaționalConferință internațională despre cultura și civilizația turcă

Conferință internațională despre cultura și civilizația turcă

Uniunea Democrată Turcă din România în parteneriat cu Facultatea de Litere din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa şi cu sprijinul Agenției Turce pentru Cooperare şi Coordonare (TIKA) organizează în perioada 26-28 noiembrie, la Constanţa, cea de a III-a ediţie a Conferinţei Internaţionale, Polifonii Culturale – Limbă, Cultură şi Civilizaţie Turcă în lume.

Tema care integrează interesele de cercetare ale participanţilor este: Orient-Occident, Complementarităţi, Convergenţe, Armonii. Ediţia din acest an a conferinţei va fi dedicată Zilei Profesorului Turc, care se sărbătoreşte în fiecare an în Turcia, pe 24 noiembrie. Lucrările conferinţei se vor deschide mâine, 27 noiembrie, la orele 9.30, la Universitatea „Ovidius” (Campus) din Constanţa. 

Manifestarea ştiinţifică va reuni peste 100 de profesori din învăţământul liceal şi universitar, personalităţi ale vieţii academice din: România, Turcia, Federaţia Rusă, Cipru de Nord, Macedonia, Bulgaria, Republica Moldova, Kazahstan, Azerbaidjan şi din Kosovo. Vor fi dezbătute teme majore din vastul domeniu al culturii turce şi balcanice menite să contribuie la o mai bună valorificare a cercetărilor în domeniu. Lucrările prezentate în cadrul conferinţei vor fi publicate într-o broşură în limbile română, turcă şi engleză cu sprijinul TIKA. Sâmbătă, 28 noiembrie, oaspeţii din străinătate vor vizita geamia Ali Gazi Paşa şi mormântul lui Sari Saltuk de la Babadag.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă