23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalDans și apocalipsă

Dans și apocalipsă

Montarea „Simuliert“, o coproducție a Centrului Național al Dansului București (CNDB) și Teatrului German de Stat Timișoara (TGST), a avut premiera timişoreană pe 4 octombrie la TGST, iar pe 20 și 21 noiembrie, ora 19.30, va fi prezentat în premieră la Bucureşti, pe scena Centrului Naţional al Dansului.

Echipa artistică este formată din coregraful Sergiu Matiș, dramaturga Mila Pavićević, compozitorul Vlaicu Golcea și scenografa Cristina Milea. Distribuția îi reunește pe interpreții Idris Clate, Georgeta Corca, Richard Hladik, Ioana Iacob, Horia Săvescu, Andreea Belu.

Spectacolul propune un scenariu SF din interiorul căruia se proiectează speculații despre viitorul apropiat al dansului și al teatrului. Pentru Sergiu Matiş teatrul și dansul sunt spații ale plăcerii și desfătării, golite de semnificație în prezent. Într-un viitor postapocaliptic în care există doar mașini, computere și sisteme de operare, dansul devine o etalare a unui nou tip de virtuozitate, iar performeri ai post-apocalipsei navighează prin abundenţa limbajelor.

Artiştii

Sergiu Matiș s-a născut la Cluj-Napoca, iar din 2008 trăieşte la Berlin. Coregrafiile sale (au fost prezentate pe scene internaţionale în cadrul Radialsystem/Berlin, Kinitiras Studio Atena, Explore Dance Bucharest, Centrul Național al Dansului Bucureşti, Hebbel am Ufer Berlin sau ImPulsTanz Viena.

Mila Pavićević s-a născut la Dubrovnik, în Croaţia. În calitate de dramaturg a lucrat în teatre publice și ca liber-profesionistă. Principalele sale interese se concentrează pe dramaturgia dansului.

Citeşte şi: Dans pentru sânge

Cu o discografie de peste 30 de titluri editate în ţară şi în străinătate, plus o importantă prezenţă concertistică în majoritatea ţărilor europene, compozitorul şi performerul Vlaicu Golcea îşi desfăşoară activitatea muzicală în diferite sectoare ale artelor sincretice: muzică de teatru, film documentar, lung şi scurt metraj, animaţie, instalaţii multimedia, intervenţii în spaţii publice şi performance-uri. A compus coloanele sonore la peste 70 de producţii teatrale, în anul 2009 fiindu-i acordat premiul UNITER pentru muzică de teatru. Cristina Milea s-a născut în 1986 în Tulcea şi a studiat la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, unde a absolvit şi un masterat în 2010. Din 2008 este scenografă activă şi a colaborat până acum cu regizori reprezentativi din diverse generații, dintre care îi amintim pe Alexandru Dabija, Radu Afrim, Theo Hergheliu sau Cristian Ban. 

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă