22.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalDin tainele Universului

Din tainele Universului

Începând de azi, în fiecare vineri, de la ora 21.00, pe Discovery Channel puteţi vedea un nou serial dedicat celor fascinaţi de secretele cosmosului. Seria „Explorăm Cosmosul“ apelează la imagini uluitoare de grafică pe computer ca să ne prezinte planete, sateliți naturali, găuri negre, stele și galaxii întregi, dezvăluindu-le strat cu strat, pentru a descifra mistere care învăluie originea lor și destinul întregului Univers.

Există forme de viață dincolo de suprafața lui Marte? Ce se întâmplă când pătrunzi într-o ”gaură de vierme”? Ce se află în centrul Soarelui? Și cum au contribuit asteroizii la modelarea sistemului nostru solar? Seria își propune să exploreze aceste mistere și multe altele, secționând roci spațiale, decojind suprafața planetelor și demontând stele din galaxiile lor, pentru a ne dezvălui secrete bine ascunse de șase minuni spațiale: Soarele, găurile negre, asteroizii, planeta Marte, cometele și diverse alte lumi extraterestre.

Explorând aceste peisaje cosmice unice, ne întâlnim față în față cu cei a căror misiune este să le înțeleagă cât mai bine: cercetătorii care derulează misiuni îndrăznețe pentru a găsi răspunsurile mai multor întrebări dificile. Aflăm astfel cum pot oamenii de știință să se folosească de dunele de nisip ca să prognozeze fenomene meteo de pe Marte, cum au creat inginerii un robot spațial care sondează un asteroid și aduce mostre din el pe Pământ sau cum au descoperit astronomii că într-o bună zi galaxia noastră se va ciocni de cea învecinată.

Programul prezintă lumi pe care nimeni nu le-a mai văzut până acum, iar secvențele uimitoare de grafică și animație pe computer ne ajută să vedem totul în secțiune, dezvăluind peisaje extraterestre cu peșteri fragile de lavă, mări agitate de plasmă, mine cosmice de platină și chiar o gaură neagră, înfometată, aflată în centrul galaxiei noastre. Mai mult, aflăm că toate aceste minuni cosmice joacă un rol surprinzător în definirea locului nostru în Univers.

Episodul întâi, cel din această seară, se numeşte “Secretele găurii negre”. În acest episod explorăm în secțiune găurile negre, unele dintre cele mai de temut elemente din univers, și demontăm galaxii întregi de stele, planete și praf cosmic, înlăturând strat cu strat, ca să putem descifra secretele acestor pericole ce ne pândesc, tăcute, din peisajul cosmic care ne înconjoară.

În episodul doi călătorim în interiorul Soarelui. Explorăm Soarele, dând deoparte strat cu strat, și studiem mări de plasmă în fierbere, particule de lumină și câmpuri de forță, pentru a descifra secretele care se ascund dincolo de suprafața corpului ceresc care alimentează cu energie Pământul.

Cel de-al treilea episod al seriei este dedicat asteroizilor ucigași. Studiem asteroizi pe care îi decojim treptat, explorăm cratere văzute în secțiune și explodăm straturi succesive de rocă pentru a explora aceste lumi miniaturale și secretele care se leagă de începuturile sistemului nostru solar.

În episodul al patrulea pornim într-o expediție pe Marte. Analizăm în secțiune planeta Marte și îndepărtăm strat cu strat furtuni de praf, calote glaciare și vulcani gigantici, pentru a încerca să descifrăm secretele ascunse ale Planetei Roșii.

În următorul episod, al cincilea, mergem pe urmele unei comete. Studiem îndeaproape comete, dând deoparte strat cu strat din structura lor și examinându-le celebrele cozi pentru a scoate la lumină secretele acestor vizitatori misterioși, sosiți din străfundurile spațiului cosmic.

Iar la final, în ultimul episod,  analizăm posibilitatea existenţei altor civilizaţii, lumile extraterestre. Studiem planete bizare și sateliți naturali stranii, explorăm strat cu strat atmosfera lor impenetrabilă, crustele de gheață și oceanele extraterestre care ascund secretele acestor lumi aflate atât de departe de Pământul nostru.  

Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

România trece la ora de vară. În cât timp se adaptează organismul la noua schimbare

România trece la ora de vară în acest weekend, moment așteptat de milioane de români. Mai concret, în data de 31 martie (sâmbătă spre...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă