17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInternaționalDirijorul Ion Marin revine în Festivalul Enescu, alături de London Symphony Orchestra

Dirijorul Ion Marin revine în Festivalul Enescu, alături de London Symphony Orchestra

FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015. Dirijorul de origine română, Ion Marin, va reveni marți și miercuri la Festivalul Internațional “George Enescu”, la pupitrul uneia dintre cele mai importante orchestre ale lumii, London Symphony Orchestra, relatează Agerpres

Pogramul include lucrări de Enescu, Grieg și Stravinsky (marți, solist: Lars Vogt — pian), precum și Brahms și Mahler (miercuri, avându-i ca soliști pe frații Renaud și Gautier Capucon, la vioară, respectiv violoncel).

Citește și: Piața Festivalului „George Enescu“

FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015.  “Este o bucurie să revin la pupitrul acestei orchestre minunate, de care mă leagă colaborări de 25 de ani. Este o reîntâlnire plăcută, marcată de foarte mult profesionalism și seriozitate, motiv pentru care vă asigur de aici, de la Londra, că cele două concerte din Festivalul George Enescu de la București vor fi memorabile!”, a declarat la Londra, la finalul unei repetiții, dirijorul Ion Marin.

De la plecarea sa din România în 1986, Ion Marin revine pentru a doua oară la Festivalul Enescu, după ediția din 2007, când a concertat cu Filarmonica din Munchen.

Citește și: Festivalul George Enescu 2015. Evenimentele de duminică, în imagini

FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015.  Colaborarea sa cu London Symphony Orchestra datează din 1990, atât pe podiumul de concert, cât și în studiourile de înregistrare.

Reputat ambasador român în lumea dirijorală, Ion Marin a condus cele mai importante orchestre europene (Berliner Philharmoniker, Staatskapelle din Dresda, Leipzig Gewandhaus, Bayerischer Rundfunk, Filarmonica din Sankt Petersburg, London Symphony Orchestra, Wiener Symphoniker) si a colaborat cu cei mai cunoscuti artisti ai planetei (Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Jose Carreras, Montserrat Caballe, Angela Gheorghiu, Cecilia Bartoli, Renee Fleming, Anna Netrebko).

Citește și: FOTO. Festivalul “George Enescu” – evenimentul ARTISTIC al anului 2015

FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015.  Producțiile discografice realizate cu marile case de discuri — Deutsche Grammophone, Sony, Decca, Universal, EMI — i-au adus 3 nominalizări la premiile Grammy, Premiul Criticii Germane, Diapason d’Or și Echo Klassik.

În România, este Directorul de Onoare al Corului Național de Cameră Madrigal — Marin Constantin și Președintele Fondator al Programului Național Cantus Mundi, pe care l-a lansat în 2011, cu scopul de a depăși inechitățile sociale și discriminările de orice fel în rândul copiilor, cu ajutorul comunicării prin muzică.

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă