19.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăInternaționalFestival. Cine sunt câștigătorii BIFF

Festival. Cine sunt câștigătorii BIFF

Lungmetrajul „Soy Nero“, în regia lui Rafi Pitts, a câştigat Marele premiu al celei de-a XII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti (BIFF), în cadrul unei gale ce a avut loc sâmbătă la Cinema Elvira Popescu din Capitală.

Forţa artistică a poveştii a reuşit să depăşească prin mesajul ei graniţele spaţiale şi temporale, vorbind despre drame ale actualităţii – au afirmat membrii juriului în motivarea lor pentru alegerea câştigătorului marelui premiu.

Prezent pe toată perioada festivalului la Bucureşti, regizorul Rafi Pitts a mulţumit pentru premiu atât juriului şi echipei cu care a lucrat la realizarea filmului, cât şi scenaristului Răzvan Rădulescu.

„Soy Nero“ spune povestea lui Nero, un mexican deportat, care se întoarce ilegal în SUA în căutarea propriei identităţi. El se înrolează în armată prin programul “green card“, căutând o scurtătură către cetăţenia americană.

Premiul pentru Cea mai bună regie a fost câştigat de „L’avenir“, regizat de Mia Hansen-Love. Distincţia a fost acordată pentru „umorul rafinat cu care este tratată problema apăsătoare prin care trece o femeie“, potrivit motivaţiei juriului.  La categoria Cel mai bun scenariu, premiul a fost acordat producţiei din Bosnia- Herţegovina „Death in Sarajevo“, regizor şi co-scenarist Danis Tranovic, pentru „modul strălucit în care combină realitatea contemporană cu reflecţiile emoţionante asupra trecutului“.

Filmul „The Boss’s Daughter“, cu regia şi scenariul semnate de Olivier Loustau, a obţinut o menţiune specială din partea juriului.

La ediţia din acest an a BIFF, juriul secţiunii principale a fost prezidat de Marie Pierre Duhamel Muller şi i-a mai avut în componenţă pe Elena Cristodoulidou, Enrico Vannuci, Gabriel Dettre şi Cristian Tudor Popescu.   

Cele mai citite

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...

Candidata naționalistă Gordana Siljanovska – Davkova este favorită în turul al doilea al alegerilor în Macedonia de Nord

Gordana Siljanovska - Davkova, candidata opoziției naționaliste din Macedonia de Nord, a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și are șanse mari să câștige...

Lista PSD pentru Consiliul General începe cu Firea, Negoiță și Băluță. Piedone nu figurează

Lista candidaților propuși de PSD pentru Consiliul General al Municipiului București începe cu Gabriela Firea, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Dan Cristian Popescu. Pe lista...
Ultima oră
Pe aceeași temă