10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalFestivalul orchestrelor radio

Festivalul orchestrelor radio

Toamna va începe sub auspicii bune pentru melomani. Festivalul RadiRo, ediţia a II-a, va debuta la Bucureşti cu un concert extraordinar al Orchestrei Simfonice Radio din Finlanda, pe 20 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Radio.

RadiRo 2014 vă oferă astfel o întâlnire inspirată între una dintre cele mai spectaculoase orchestre radio din Europa, recunoscută pentru flexibilitatea şi diversitatea repertoriului său artistic, şi doi foarte talentaţi muzicieni americani ai tinerei generaţii. Fondată în 1927, Orchestra Simfonică Radio din Finlanda susţine turnee în toată lumea şi este foarte apreciată în ţara sa de origine, care numără cele mai multe orchestre raportat la numărul de locuitori decât oricare altă ţară din lume.

Artiștii

Sibelius, Beethoven, Grieg şi Richard Strauss vor fi pe afişul primei apariţii a orchestrei radiodifuziunii finlandeze pe o scenă din România, alături de doi muzicieni de excepţie: dirijorul Joshua Weilerstein şi pianistul Jonathan Biss.

Joshua Weilerstein este dirijor asistent al Filarmonicii din New York şi dirijor invitat la pupitrul unor orchestre de prestigiu din întreaga lume, câştigător a numeroase premii pentru dirijat în SUA şi Europa.

Pianistul Jonathan Biss, are, la doar 34 de ani, un repertoriu impresionant şi un palmares de excepţie. A lucrat cu dirijori ca Daniel Barenboim, Lorin Maazel sau Antonio Pappano şi este multipremiat pe scena artistică internaţională pentru performanţele sale muzicale.

Festivalul RadiRo este un eveniment cu un profil unic pe scena muzicală europeană, fiind singurul festival dedicat în exclusivitate orchestrelor radio. Ediţia a II-a a RadiRo se va desfăşura în perioada 20-27 septembrie şi va reuni în premieră la Bucureşti 5 orchestre radio europene, dirijori şi solişti de primă mărime în peisajul muzical internaţional. Directorul de onoare al RadiRo 2014 este faimosul dirijor român Cristian Mandeal.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă