15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalFilmul "Câini", nominalizat la trofeul European Discovery 2016

Filmul “Câini”, nominalizat la trofeul European Discovery 2016

Thriller-ul "Câini", în regia lui Bogdan Mirică, a fost nominalizat la trofeul European Discovery 2016 – Prix FIPRESCI, la Premiile Academiei Europene de Film.

Cea de-a 29-a ediție a galei care răsplătește performanțele din cinema-ul european va avea loc pe 10 decembrie în Wroclaw (Polonia). Trofeul se acordă în fiecare an unui cineast talentat care a debutat în forță în lungmetraj. Bogdan Mirică a fost remarcat la Cannes, unde a obținut Premiul criticii — FIPRESCI, apoi la TIFF, unde a câștigat Trofeul Transilvania, și la Sarajevo, unde "Câini" a obținut două distincții importante.

Nominalizările pentru Descoperirea Europeană a Anului au fost decise de un comitet format din critici și membri ai Academiei Europene de Film, iar câștigătorul va fi votat de cei circa 3.000 de membri ai Academiei Europene de Film, informează Agerpres.

"Câini" concurează cu încă patru filme europene pentru această distincție: "Liebmann" (regia: Jules Herrmann), "Sand Storm" (regia: Elite Zexer), "The Happiest Day in the Life of Ollie Maki" (regia: Juho Kuosmanen) și "Thirst" (regia: Svetla Tsotsorkova).

Din 23 septembrie, filmul "Câini" va rula în cinematografele din țară. În această toamnă, filmul va fi proiectat în festivaluri din Finlanda, Norvegia, Canada, Polonia, Israel, Spania, Portugalia, Germania, Suedia, Statele Unite și Italia.

Bogdan Mirică este scenaristul și co-regizorul serialului HBO "Umbre".

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă