11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalFinalul sezonului 4 din House of Cards pune serialul pe o traiectorie...

Finalul sezonului 4 din House of Cards pune serialul pe o traiectorie neaşteptată

Drama politică americană House of Cards reuşeşte să uimească din nou. La finalul sezonului 4, o simplă răsturnare de situaţie îţi taie răsuflarea, scrie The Independent. Cei doi soţi Underwood lasă deoparte liberalismul şi devin hiper-conservatori.

Sezonul 4 a fost oarecum plat, dar în ultimul episod există un moment puternic, care cimentează parteneriatul insidios al cuplului şi arată că acum Claire este la fel de periculoasă ca Frank.

Pe măsură ce ajungem la episoadele 10 şi 11, devine tot mai clar că sezonul se va încheia înainte de alegeri, iar al cincilea sezon, care va fi lansat în 2017, ar putea începe cu un război şi s-ar putea termina cu scrutinul.

„M-am săturat să tot încerc să câştig inimile oamenilor”, spune Claire după ce încrederea lui Frank este puternic zdruncinată de discursul lui Hammerschmidt, care sugerează că au stârnit intenţionat un război pentru că „Se poate lucra cu frica.”

Nu se ştie cum se va termina toată nebunia asta. Cei doi soţi Underwood nu vor câştiga niciodată voturi folosind social media aşa cum a făcut Will Conway (în realitate Barack Obama), din cauza atitudinii lor foarte reci. Dar nu se poate anticipa nici dacă un război va reuşi să le aducă voturile de care au nevoie.

În afara Casei Albe, peisajul politic din House of Cards seamănă destul de mult cu scena politică americană de astăzi şi nu putem şti dacă în acest climat un politician ar putea câştiga popularitate dacă declanşează un război. Şi să nu uităm că şi Will Conway a câştigat ceva puncte dintr-un război, datorită trecutului său militar.

Cel mai interesant la acest serial este modul în care cei doi soţi Underwood manipulează şi omoară în secret, dar la vedere sunt liberali (de fapt acesta este secretul serialului şi nu ar fi funcţionat la fel de bine cu un preşedinte republican). Rămâne de văzut dacă îndreptarea acţiunii spre o politică externă mai în stilul lui George W.Bush (care stârnea războaie) nu va submina tocmai esenţa acestei intrigi.

House of Cards este o dramă politică americană care se bazează pe romanul cu același nume a lui Michael Dobbs. Amplasat în zilele noastre, în Washington D.C., House of Cards este povestea lui Frank Underwood, liderul democrat al Camerei Reprezentanților din Congres care, după tot felul de intrigi, ajunge şeful statului.

Claire Underwood, soția lui Frank, conduce organizația non-profit "Apă curată" și de multe ori se amestecă în jocurile politice pe care acesta le inițiază.

De-a lungul episoadelor, Frank Underwood reușește să-și facă o sumedenie de "prieteni", utilizând toate mijloacele, inclusiv șantajul, dar în aceeași măsură și nenumărați dușmani.

Actorul Kevin Spacey a fost laureat cu un Glob de Aur pentru rolul lui Frank Underwood.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă