13.5 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalFOTO + VIDEO: O carte de povești le arată copiilor cum pot...

FOTO + VIDEO: O carte de povești le arată copiilor cum pot schimba lumea

Sătule de basmele în care prințesa este salvată de prinț, Elena Favilli și Francesca Cavallo au decis să creeze o carte alternativă de povești pentru copii, ce ar putea schimba identitatea pe care ei și-o asumă în procesul de creștere, notează site-ul Takepart.com.

Este vorba de „Povești de noapte bună pentru fete rebele”, o carte care le arată copiilor că femeile pot schimba lumea și că pot avea orice meserie își doresc. Astfel, ei vor descoperi poveștile a 100 de eroine puternice și independente, precum judecătoarea Ruth Ginsberg, artista Frida Kahlo, surorile Bronte, jucătoarea de tenis Serena Williams, activista Rosa Parks și multe altele.

„Basemele tradiționale portretizează întotdeauna personaje feminine care au nevoie de un prinț, de un vânător sau de un frate care să le salveze. Am vrut să le oferim tinerelor un nou tip de povești, ale unor femei care să le încurajeze curiozitatea, dorința de cunoaștere și să le ofere încrederea în visele lor. Asta este ceea ce un basm modern ar trebui să le învețe””, a spus una dintre creatoarele cărții, Elena Favilli.

Un studiu realizat de Universitatea din Florida în 2011, pe baza a 6.000 de cărți pentru copii, publicate între 1900 și 2000, arată că prezența femeilor în literatura pentru copii este de maximum 33%, în timp ce personajele masculine apar în fiecare carte.

Astfel, proiectul celor două vizează toți copiii, care descoperă femei puternice, complexe și care sunt capabile să lupte pentru ceea ce își doresc. Totodată, creatoarele proiectului își doresc ca fetițele să dezvolte o atitudine „rebelă”, care să le dea curajul să încerce, să eșueze, dar să nu se dea bătute.

Favilli și Cavallo și-au promovat proiectul pe Kickstarter, întrucât aveau nevoie de 40.000 de dolari, pentru a plăti ilustratorii. Spre surprinderea lor, finanțarea proiectului lor a ajuns să fie de zece ori mai mare.

 

 

 

Cele mai citite

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...
Ultima oră
Pe aceeași temă