17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăInternaționalFOTO. A început sezonul şase din Game of Thrones. Află ce se...

FOTO. A început sezonul şase din Game of Thrones. Află ce se întâmplă în primul episod

Milioane de fani de pe tot globul au urmărit, duminică noaptea, primul episod, Femeia Roşie, din sezonul al şaselea al serialului Game of Thrones (Urzeala tronurilor), difuzat de HBO. Publicaţia britanică The Telegraph a selectat câteva lucruri pe care le-au aflat cei ce au urmărit acest prim episod.

Unele întrebări au rămas fără răspuns

Tensiunea a fost incredibilă, pentru că al şaselea sezon al serialului Game of Thrones a început cu camera de filmat coborând în picaj deasupra Castelului Negru (Castle Black) şi oprindu-se pe trupul însângerat al lui Jon Snow. Bastardul de la Winterfell era, deocamdată cel puţin, cu siguranţă mort.

Ser Davos este încremenit şi din expresia sa pare să nu creadă cu adevărată că Snow a murit. Şi privitorii simt la fel, pentru că se aşteptau ca Jon să învie. După ce a luptat cu White Walkers şi a supravieţuit, pare incredibil ca altcineva să fie capabil să conducă lupta cu aceşti zombi îngheţaţi.

Melissandre este o altă femeie

Când s-a anunţat că primul episod se va numi Red Woman, mulţi au crezut că magia Melissandrei îl va reînvia lui Jon Snow. Ei bine, a fost o surprinză maximă pentru toată lumea, dar fără legătură cu comandantul Rondului de Noapte.

Ce să înţelegem din imaginea Melissandrei transformată într-o bătrână? A fost, oare, mereu Femeia Roşie o bătrână ofilită deghizată? Sau au adus-o în starea asta supărările recente – înfrângerea lui Stannis, moartea lui Snow?

Nu am primit nici un răspuns, doar am fost şocaţi când Melissandre şi-a scos colierul şi a îmbătrânit instant.

Cărțile nu mai oferă răspunsuri 

Serialul de televiziune a depăşit, pentru prima oară, poveştile originale ale lui George RR Martin. Intriga se desfăşoară calm şi în mod deliberat ca întotdeauna şi pare că scenariştii ştiu perfect ce fac. Şi s-a văzut asta mai ales în scena din Dorne, scurtă, dar deosebit de intensă.

Arya este cu adevărat pedepsită

Oarbă şi fără casă, Arya plăteşte din greu separarea de mentorul său de la House of Black and White. Este nevoită să cerşească pe străzi şi pare că Maisie Williams nu a glumit când a spus că i se vor întâmpla „multe lucruri rele” în anul care urmează.

Revederea lui Daenerys cu Dothraki nu s-a petrecut cum credea ea

Fiind văduva lui Khal Drogo, Daenerys credea că tribul Dothraki va fi respectuos cu ea. Din nefericire, tradiţia lor spune că după moartea soţului, îndoliata Khaleesi trebuia să-şi ducă zilele în pioşenie în capitala lor, Vaes Dothrak. Acum, Daenerys trebuie să facă faţă furiei tribului şi legilor după care acesta funcţionează.

Tyrion habar nu are ce ar trebui să facă în Meereen

S-a străduit atât de mult anul trecut s-o găsească de Daenerys, doar ca să privească neputincios cum este atacată de insurgenți şi dusă în necunoscut de un dragon furios.

Acum,  Lannister s-a trezit paraşutat în Meereen drept lider de facto şi nu este prea sigur de ceea ce trebuie să facă. Aşteptăm cu interes ca Tyrion să descopere cum poate scăpa din această situaţie.

Cersei şi Jaime se răzbună pe toată lumea 

Drumul de penitenţă al lui Cersei i-a făcut pe privitori să le fie milă de ea. Săptămâna ei de iad a fost dublată de devastatoarea întoarcere a lui Jaime din Dorne cu fiica lor, Myrcella, în sicriu. Cei doi se pregătesc de răzbunare şi şi-au făcut o „listă”, pe care se află, desigur, şi Înalta Vrabie, Lancel, şi Șerpoaicele de Nisip. 

Citește și: VIDEO: Fanii se pot plimba prin tărâmurile din serialul Game of Thrones, prin intermediul unei filmări 3D

Urzeala Tronurilor este un serial de televiziune, fantezie medievală, produs de HBO pe baza scrierilor lui George R. R. Martin. Premiera a avut loc în 17 aprilie 2011 în Statele Unite și în 18 aprilie în Marea Britanie și România. 

Cele mai citite

Simona Halep nu va merge la Roland Garros

Simona Halep „a fost uitată” de Occident. Cât timp o va mai urmări ghinionul? Ce a putut scrie presa internațională despre ea după ce...

Cătălin Drulă, despre Marcel Ciolacu: “Minte când spune că economia merge bine”

Cătălin Drulă spune despre Marcel Ciolacu că minte atunci când spune că economia țării merge bine. "Cea mai mare minciună pe care o tot repetă...
Ultima oră
Pe aceeași temă