12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalO fotografă, pe urmele unor poze misterioase cu femei din anii '50

O fotografă, pe urmele unor poze misterioase cu femei din anii ’50

O fotografă din Statele Unite, fascinată de mai multe poze cu două femei misterioase, pe care le-a găsit pe o rolă de film veche, a lansat o adevărată ”vânătoare” pe Internet, pentru a afla identitatea lor, relatează BBC News. 

Megan Abbel cotrobăia printr-o cutie cu fotografii vintage într-un magazin second-hand din Richmond, Virginia, când a descoperit patru pelicule fotografice. Megan povestește că le-a dus acasă pentru a le studia și, odată ce a avut fotografiile în fața ei, a fost șocată de detaliile surprinse. 

Deschideți galeria foto pentru a vedea imaginile cu femei misterioase. 

”M-am gândit, în acel moment: ”Cât sunt de frumoase. Mi-ar plăcea mult să găsesc femeile sau persoana care le-a fotografiat”, a spus fotografa. 

Megan a arătat că fotografiile datează din anii 1950 sau 1960, analizând vestimentația femeilor. 

Hashtagul #‎FindTheGirlsOnTheNegatives‬, viral pe Internet

Astfel, fotografa a lansat o campanie pe Internet, folosind hashtagul ”#‎FindTheGirlsOnTheNegatives”‬, pentru a le găsi pe cele două și cel care le-a pozat. După ce a studiat atent pozele, a ajuns la concluzia că una dintre femei este din Hawaii sau are origini hawaiiene. 

”Am primit indicii foarte importante. Cred că fotografiile au fost făcute în California, la Playa del Ray. O fată care face surf acolo mi-a trimis câteva poze. Când am suprapus imaginile, am constatat că se potriveau perfect”, a povestit Megan Abbel, pentru BBC. 

Acum, mai rămâne să descopere cine sunt protagonistele și fotograful. 

Fotograful misterios

Ca fotografă profesionistă, Megan Abbel analizează deseori fotografii vechi. 

”Sunt obișnuită să văd pelicule vechi zgâriate. Dar nu am văzut niciodată așa ceva”, a povestit ea. 

Proprietarul magazinului de unde a cumpărat peliculele nu a știut să îi spună de unde provin, dar acest lucru nu a oprit-o pe fotografă. 

”Sunt foarte entuziasmată. Am discutat și cu fotografi în vârstă, care mi-au spus că se poate să fi fost o ședință foto pentru o revistă sau pentru o expoziție de artă. Ei mi-au spus că este puțin probabil ca un fotograf amator, cu tehnologia de atunci, să folosească acest tip de peliculă sau să reușească să facă aceste fotografii”, a explicat Megan, pentru BBC. 

 

Cele mai citite

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă