13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalFOTO. Recuzita lui Hercules, expusă într-un cinematograf din București

FOTO. Recuzita lui Hercules, expusă într-un cinematograf din București

Bâta și scutul lui Hercules, eroul interpretat de actorul Dwayne Johnson într-un nou thriller de aventură, au fost expuse într-un cinematograf din Capitală, cu ocazia avanpremierei filmului. 

Piesele orginale din recuzita lui Hercules au fost aduse în Capitală de un grup de tehnicieni români care a realizat efectele speciale din film. Numele celor patru sunt Szilard Gergely, Laszlo Gergely (fratele lui), Claudiu Zoltan Medve şi Florin Catrinoiu și toți lucrează la compania SFX.

Pentru filmul Hercules au fost create sute de piese de butaforie, iar o parte dintre acestea au fost expuse în cinematograful Cinema City, unde cinefilii au putut afla povestea din spatele camerelor de filmare de la cei patru tehnicieni aduși de Forum Film în Capitală. 

“Toate cerințele producătorilor au fost ieșite din comun. Gândiți-vă că sunteți într-un câmp deschis, de 10 hectare, iar ei îți spun că vor să fie plin de fum. Nu contează că bate vântul, sau ce alte condiții sunt în jur. Pentru 10-20 de secunde cât se filmează cadrul respectiv, trebuie să faci să fie ca în bătălie”, povestește un reprezentant SFX, responsabil cu efectele speciale în filmul Hercules.  

Lucian Mândruță, Mircea Zara, Sorin Brotnei și Anthony Icuagu au participat seara trecută la avanpremieră națională a filmului ”Hercules” care a avut loc la Cinema City. Cei patru nu au ratat ocazia să se fotografieze și să testeze recuzita originală folosită la realizarea filmului care îl are în rol principal pe Dwayne Johnson, alături de Irina Shayk.  

“Nu ai întotdeauna ocazia să atingi recuzita originală dintr-un film, mai ales unul care se anunță atât de mare și cu actori-giganți, la propriu și la figurat. Dwayne Johnson e fenomenal, Rufus Sewell, un actor de notă 10 iar Irina Shayk, o apariție, scurtă într-adevăr, într-un prim rol de care îți vei aduce cu siguranță aminte”, declara Mircea Zara, VJ Music Channel.  

Filmul, distribuit de Forum Film România, are marea premieră astăzi in cinematografele din țară, iar fanii lui Hercules vor putea vedea efectele și decorurile create de specialiștii români în format IMAX 3D, 3D si digital.  

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă