12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăInternaționalFOTO. Star Wars, atunci și acum. Cum arată Han Solo, Darth Vader...

FOTO. Star Wars, atunci și acum. Cum arată Han Solo, Darth Vader și Luke Skywalker, la 38 de ani de la primul film

De la lansarea primului film din saga ”Star Wars”, în 1977, au trecut aproape două generații. Fanii seriei au publicat, pe site-ul Boredpanda.com, imagini cu eroii din Războiul Stelelor, cum arătau în anii 1970 și cum sunt acum. 

Cel mai recent episod al seriei, ”Star Wars: The Force Awakens” (Războiul Stelelor: Trezirea Forței), a avut premiera mondială săptămâna aceasta, iar American Film Institute l-a inclus deja pe lista celor mai bune 10 filme ale lui 2015. 

Citește și:  FOTO. Forța este cu fanii Star Wars încă din anii 1970. Cum mergeau la cinema pentru premieră

Pelicula este o continuare a faimoasei saga creată de George Lucas, iar acţiunea se petrece la 30 de ani distanţă de la episodul al şaselea al seriei, “Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi”, lansat în 1983.

“Star Wars” reprezintă o amplă saga despre spaţiul cosmic, iniţial conceput de George Lucas, şi care cuprinde aventurile unor variate personaje fantastice într-o galaxie îndepărtată, acum mult, mult timp. Seria a debutat cu un prim film în 1977, urmat de alte două, la o distanţă de trei ani fiecare, care au generat un adevărat fenomen internaţional, dând naştere unei bogate culturi a fanilor.

În spiritul popularităţii trilogiei, la peste un deceniu distanţă, a fost creată o continuare de trei episoade, a cărei acţiune se petrece înaintea primei serii. Încasările au fost pe măsura succesului: în 2008, la capătul a şase episoade, saga “Star Wars” adunase câştiguri de 4,3 miliarde de dolari, fiind a treia cea mai bine vândută serie cinematografică, după francizele “James Bond” şi “Harry Potter”.

Citește și: VIDEO. Star Wars: Trezirea Forţei, pe lista American Film Institute dedicată celor mai bune 10 filme ale anului

În 2012, Disney a cumpărat compania Lucasfilm şi a anunţat o nouă trilogie a seriei, primul episod fiind “Star Wars: Trezirea forţei”.

 

 

 

 

Cele mai citite

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...
Ultima oră
Pe aceeași temă