11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăInternaționalGala Premiilor Constantin Brâncoveanu - În onoarea valorilor culturii române

Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu – În onoarea valorilor culturii române

Miercuri seara, la ora 18.00, la Palatul Mogoşoaia debutează un eveniment cultural neobişnuit în zilele noastre. O fundaţie privată va decerna în fiecare an un număr de premii pentru lucrări de excepţie în toate artele, în cercetarea istoriei şi în arhitectură. Este vorba de Fundaţia Alexandrion, cea care a contribuit la editarea Bibliei de la Bucureşti şi a sponsorizat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român pentru olimpiadele de la Atena, Beijing şi Londra.

Anul acesta, juriul Premiilor Constantin Brâncoveanu este alcătuit din acad. Dan Berindei – preşedinte, acad. Augustin Buzura, acad. Dumitru Radu Popescu, prof. Eugen Negrici, prof. Andrei Marga, Magdalena Bedrosian şi istoricul Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti.

“Am lansat aceste premii, numite Premiile Constantin Brâncoveanu, premii care îşi propun să recompenseze cele mai merituoase lucrări în domeniul istoriei, dar şi al artelor şi arhitecturii. Decernarea premiilor se va desfăşura anual în urma deliberărilor unui juriu constituit din personalităţi academice şi din lumea artei. Premiile Brâncoveanu vor fi reprezentate de o lucrare originală a sculptorului Ioan Bolborea. De asemenea, Premiile Brâncoveanu vor consta şi într-o sponsorizare, ca o contribuţie pentru un proiect, fie editarea unei cărţi, fie pentru o cercetare, fie pentru o lucrare artistică”, declara Nawaf Salameh, preşedintele Fundaţiei Alexandrion.

La prima ediţie a premiilor, Preafericitul Patriarh Daniel se va bucura de un premiu special, menit a sublinia contribuţia sa la sărbătorirea anului dedicat Sfinţilor Martiri Brâncoveni.

La festivitatea de decernare a Premiilor Brâncoveanu, organizată miercuri, 3 decembrie 2014, ora 18.00, la Palatul Mogoşoaia, vor concerta Corul Madrigal şi soprana Oana Andra, acompaniată de pianistul şi baritonul Alexandru Petrovici. De asemenea, vor susţine un mini-recital şi mezzosoprana Emanuela Pascu împreună cu tenorul Adrian Dumitru, cei care au câştigat Premiile I şi II la Concursul Internaţional de Canto al Chinei.

Parteneri media ai evenimentului: Cotidianul.ro, România liberă, Bursa, Agerpres, 9AM, Business Review, Ring, The Money Channel, Observatorul Prahovean, Telegrama de Prahova.

Pagina evenimentului http://premiilebrancoveanu.ro/

Cele mai citite

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...

Melinda Gates a ieșit din fundația pe care o fondase cu fostul ei soț Bill Gates

Melinda Gates, care a prezidat una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat luni că părăsește organizația pe care a fondat-o...

Guvernul va decide cum beneficiarii Programului Anghel Saligny ar putea depune documentele pentru finanțare și după iunie 2024

Guvernul urmează să discute în şedinţa de marţi o ordonanţă de urgenţă în baza căreia beneficiarii Programului Anghel Saligny vor putea depune documentele în...
Ultima oră
Pe aceeași temă