8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalGALERIE FOTO. De ce sunt REMARCABILE staţiile de AUTOBUZ din URSS. Imagini...

GALERIE FOTO. De ce sunt REMARCABILE staţiile de AUTOBUZ din URSS. Imagini realizate de un străin

Fotograful Christopher Herwig a făcut o lungă călătorie în spaţiul fostei Uniuni Sovietice, realizând pe traseu o galerie de imagini remarcabile.

Ele sunt reproduse într-un volum intitulat  “Soviet Bus Stops”. Cartea a ajuns deja la a doua ediţie, care este pusă în vânzare în septembrie 2015.

Herwig a trecut prin 14 ţări, parcurgând peste 30.000 de kilometri cu mai multe mjloace de transport – cu autobuzul, autoturismul sau pe bicicletă.

Designul unic remarcat la peste 100 de staţii de autobuz din fosta URSS a fost conceput, imediat după anul 1970, de un artist plastic din Belarus, Armen Sardarov. Pe parcursul călătoriei sale în spaţiul ex – sovietic, Christopher Herwig a avut şi o întâlnire, la Minsk, cu Armen Sardarov.

O serie de poze au fost postate de autorul lor pe Facebook. Vi le prezentăm în galeria foto de mai sus.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă