15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalImagini deosebite de la concertele din cadrul Festivalului George Enescu

Imagini deosebite de la concertele din cadrul Festivalului George Enescu

FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015.  Joi, pe scena din Sala Mare a Palatului, Sankt Petersburg Philarmonic Orchestra susținut un concert de neuitat, su bagheta dirijorului Yuri Temirkanov. 

Concertul „In memoriam Gheorghe Halmos“ a avut-o ca solistă la pian pe Elisabeth Leonskaja. În programul concertului au fost incluse Uvertura de concert „Pe teme în caracter popular românesc“ în La Major op. 32 de Enescu, Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră în do minor op. 18, semnat de Rachmaniov și  Korsakov– Suita simfonică op. 35 „Sheherazade“ de Rimsky. 

Citește și: Imagini inedite de la concerte de miercuri din cadrul Festivalului George Enescu

FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015. Tot joi, iubitorii de muzică clasică, au putut asculta un recital susținut de New European String Chamber Orchestra. Dirijor și solist a fost Dmitry Sitovesky. 

Programul a inclus opere semnate de Shchedrin, Maistorovici, Ceaikovski și Șostakovici. Orchestrei i s-a alăturat și solistul Eugen Țichindeleanu, laureat al Concursului Internațional „George Enescu” – ediția 2003. 

FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015.  De asemenea, la Ateneul Român, în cadrul segmentului ”Concertele de la miezul nopții”, Cvartetul Voces a susținut un concert care l-a avut ca invitat de Andrei Licareț. Programul a fost cuprins din Cvintetul cu pian în Mi bemol Major, op. 44 de Schumman și Cvintetul cu pian în fa minor, op. 34 de Brahms. 

Citește și: Dirijorul Ion Marin revine în Festivalul Enescu, alături de London Symphony Orchestra

FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015.  Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional “George Enescu” s-a deschis cu “Rapsodia Română Nr. 1”, de George Enescu, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret, formată din cei mai valoroşi tineri muzicieni din România, sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi, renumit în întreaga lume pentru repertoriul transcultural.  

 

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă