14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalIulia Samoilova, reprezentanta Rusiei la Eurovision, are interdicţie să intre în Ucraina,...

Iulia Samoilova, reprezentanta Rusiei la Eurovision, are interdicţie să intre în Ucraina, unde se va ține concursul

Serviciul de securitate al Ucrainei (SBU) a interzis intrarea în ţară a Iuliei Samoilova, reprezentanta Rusiei la Eurovision, pentru o perioadă de trei ani, informează miercuri TVR.

Anunţul a fost făcut de o purtătoare de cuvânt a SBU, care a precizat că decizia de interdicție a fost luată în urma informaţiilor primite cu privire la încălcarea de către Samoilova a legislației ucrainene.

Iulia Samoilova, o tânără cu handicap, aflată în scaun cu rotile, a susţinut în 2015 un concert în Crimeea. Kievul susţine că interpreta rusă a încălcat în acest mod legea ucraineană, intrând fără autorizaţie într-un teritoriu care aparține Ucrainei.

Iulia Samoilova, în vârstă de 27 de ani, a fost selectată de Rusia pentru a participa anul acesta la Eurovision cu balada ''O flacără arde''.

Eurovision 2017 va avea loc pe 13 mai, la Kiev. Este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă