10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăInternaționalJames și Jack Savoretti, în concert la București

James și Jack Savoretti, în concert la București

Britanicii sunt primele vedete care au confirmat prezența la Lazy Monday – un eveniment în cadrul căruia au loc trei concerte de marcă într-o singură seară de luni. Prima ediție va avea loc luni, 11 iulie a.c., la Teatrul de Vară din parcul bucureștean Herăstrău.

Creat pentru a “îndulci“ trecerea de la weekend la o nouă săptămână de lucru, conceptul Lazy Monday și-a propus să transforme ziua de luni într-una specială. Gândul că seara se încheie cu un eveniment în cadrul căruia concertează trei formații îndrăgite de public poate transforma nesuferita zi de luni, într-una așteptată cu nerăbdare.

La cea dintâi ediție Lazy Monday organizată în România, primii care au confirmat prezența au fost James și Jack Savoretti, organizatorii urmând să anunțe cât mai curând și cea de-a treia trupă. James, una dintre cele mai valoroase formații britanice, aflată de peste 30 de ani în peisajul rock-ului independent, are 14 albume de studio și peste 25 de milioane de albume vândute în lume. Acestora li se adaugă single-uri, devenite hit-uri, „Sit Down“, „Come Home“, „She’s a Star“ sau „Born of Frustration“.

Cel mai recent album, „Girl at the end of the World“, a fost lansat pe 18 martie 2016 și în opinia trupei este și cel mai bun.

Anatomia lui Grey, adusă în Capitală

Crescut la Londra, dar cu origini italiene, Jack Savoretti a vrut să devină fotbalist înainte de a se îndrăgosti fără drept de apel de Simon & Garfunkel, după ce-a văzut „The Graduate“. A vrut să devină actor, dar a ajuns să cânte și este considerat de critica de specialitate următorul Bob Dylan.

A împărțit scena cu legendarul Bruce Springsteen și frumoasa Siena Miller, iar muzica sa tulburătoare, cvasi-cinema-tografică, l-a propulsat pe micul ecran.

Piesele sale se regăsesc pe soundtrack-ul unor seriale populare cum ar fi „Grey’s Anatomy“ (Songs from Different Times), „Vampires Diaries“ (Hate&Love), „Una dintre cele 25 de obsesii ale noastre“ (Vanity Fair), sau „One Tree Hill“ (Between The Minds).

Industria muzicală e unanim de acord că este un artist în creștere, care merită urmărit. „Neșlefuit, sentimental… vocea adevărului“, a scris The Daily Telegraph, sau „Un suflet de poet și o voce care sfărâmă inimi“, a comentat Q Magazine. Cu patru albume de studio la activ, „Between the Minds“ (2007), „Harder Than Easy“ (2009), „Before the Storm“ (2012) și „Written in Scars“ (2015), precum și un turneu internațional de promovare a ultimului disc în plină desfășurare, Savoretti este permanent într-un top al momentului.

În 2012, „Soldiers Eyes“ de pe „Between the Minds“ a ajuns numărul 1 în US Amazon Download Chart. Un an mai târziu, discul „Before the Storm“, care include excelentul „Breaking The Rules“, s-a afltat pe prima poziție în Indie Album Charts. A devenit un obișnuit al celor mai mari festivaluri, precum Glastonbury sau T in The Park, a cântat la Royal Albert Hall și a avut sold-out la numeroase concerte din Marea Britanie.

Biletele pot fi procurate la șase categorii de prețuri: până pe 10 iulie – Cat. II (făra loc) – 175 lei, Cat. I – 200 lei, Cat. VIP – 220 lei; în ziua evenimentului (11 iulie) – Cat. II (fără loc) – 195 lei, Cat. I – 220 lei, Cat. VIP – 240 lei. Tichetele sunt disponibile online pe EventBook.ro și în București, la Librăria Engleză „Anthony Frost“, Librăria Franceză „Kyralina“ și Librăria -Hecate.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă