27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalJaqueline Bisset, din nou la București

Jaqueline Bisset, din nou la București

Actrița Jaqueline Bisset va povesti la București, vineri, 24 octombrie, după proiecția de la 22.00, la Cinema Elvira Popescu, despre experiența de a juca alături de Gérard Depardieu în filmul care a făcut vâlvă anul acesta la Cannes și în lumea politicii, „Welcome to New York”, în regia lui Abel Ferrara, despre controversatul șef al FMI, Dominique Strauss-Kahn.

Contestat puternic de cei din viețile cărora se inspiră – Dominique Strauss-Kahn, și soția sa, Anne Sinclair –, filmul a fost lansat într-un cort pe plajă, la Cannes, iar apoi direct pe VoD, fiind vizionat de peste 120.000 de utilizatori în primele zile. ”Wel-come to New York” are la bază scandalul în care DSK a fost acuzat de abuz sexual de o cameristă a unui hotel din New York și reținut pe aeroport. În urma presiunii publice, acesta a demisionat în 2011.

Depardieu îl interpretează pe Devereaux, un personaj grobian, dependent de sex și de droguri. Simone, soția sa, înfruntă alături de el presiunea politică și o presă extrem de agresivă. „Adevărata revelație a filmului este interpretarea feroce a lui Jacqueline Bisset în rolul soției lui Devereaux, Simone. Prima ei scenă importantă cu Depardieu, în casa lor luxoasă închiriată în Manhattan, e teatrală și claustrofobică, însă extraordinar de intensă”, consideră „The Guardian”.

Anne Sinclair, jurnalistă și realizatoare TV cunoscută în Franța, a atacat dur filmul, iar Dominique Strauss-Kahn a anunțat că-i dă în judecată pe realizatori. „Welcome to New York“, distribuit de Independența Film, va avea doar alte două proiecții exclusive pe ecranele din România, ambele în cadrul „Les Films de Cannes à Bucarest“, sâmbătă, 25 octombrie, de la 20.00, la Cinema Patria, și duminică, de la 13.00, la Cinema Studio.

Jacqueline Bisset este una dintre cele mai îndrăgite actrițe britanice. În 2010, a fost distinsă cu ordinul Legiunea de Onoare de către statul francez. A obținut cinci nominalizări la Globurile de Aur și a câștigat trofeul anul trecut, cu rolul secundar din miniseria BBC ”Dancing on the Edge”. Cariera ei impresionantă cuprinde peste 80 de apariții în filme de cinema şi producţii TV. Star al marelui ecran încă din anii ’60, Bisset a debutat în ”Cul-de-sac”, regizat de Roman Polanski, și a jucat în ”Bullitt” (1968), alături de Steve McQueen, în ”Noaptea americană” (1973), ”The Deep” (1977), ”Rich and Famous” (1981), ”Under the Volcano” (1984), ”La Cérémonie” (1995). I-a avut parteneri de platou pe Paul Newman, Albert Finney, Mickey Rourke, Anthony Perkins sau Michael York și a colaborat cu regizori precum François Truffaut, Claude Chabrol, John Huston, Stanley Donen, Sidney Lumet şi George Cukor.

Cele mai citite

VIDEO. FRF a lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Piesa se numește „Visăm împreună”

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat astăzi, în colaborare cu PRO TV, postul care va transmite EURO 2024, piesa „Visăm Împreună”, care va...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

Cristiano Bergodi, OUT de la Rapid! Cine preia interimatul în Giulești

Rapid București s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape...
Ultima oră
Pe aceeași temă