16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalJulie Mayaya, câştigătoarea de la Vocea României, la un pas să rateze...

Julie Mayaya, câştigătoarea de la Vocea României, la un pas să rateze participarea la concurs

Julie Mayaya, câştigătoarea celei de a doua ediţii a concursului Vocea României, s-a născut la Iaşi, în urmă cu 26 de ani, dintr-un tată congolez şi mamă româncă. De altfel, numele său complet este Julie Mayaya Nzal a Nka şi copilăria şi-a petrecut-o mai mult în Congo. A terminat Liceul de Informatică din capitala Moldovei şi tot în aceeaşi perioadă a început să cânte. “Am început să cânt de mică, de pe la 15 ani, când am început să cânt cu Victor Lavric. Deşi iniţial am tratat cântatul ca pe un hobby, o activitate plăcută în timpul liber, am început să îndrăgesc scena, iar acum a devenit un full-time job”, a declarat tânăra într-un interviu pentru Mediafax.

Citeşte şi INTERVIU EXCLUSIV RL. Julie Mayaya: Când eram mică, voiam să fiu Miss Univers

Tatăl lui Julie trăieşte în Congo, unde şi-a întemeiat o altă familie, dar tânăra cântăreaţă îl vizitează în fiecare vară, după cum singură a povestit. La terminarea liceului, în 2004, Mayaya s-a mutat în Bucureşti, unde a început studii superioare. Prinsă cu muzica, însă, a renunţat la facultate. În ultimii ani, a cântat cu mai multe formaţii, unele mai puţin cunoscute, în barurile şi cluburile bucureştene. Cu mentorul din adolescenţă, Victor Lavric a lansat videoclipurile “Zi după zi” şi “Te aştept să mai visăm”, iar cu DJ Raoul Russu “Feelin’ Right”. “Nu pot spune câte ore pe zi studiez, nu am un program fix. Studiez fiecare piesă în parte până când reuşesc să mi-o însuşesc. Asta poate dura de la o oră la două zile, depinde de piesă”, povesteşte, acum, Julie.

Invadată de cereri de prietenie şi mesaje

Deşi cântă de peste zece ani, abia acum tânăra a devenit cunoscută în ţară. “Am urmărit un pic din sezonul trecut al “Vocii României” şi mi-a plăcut ce am văzut. Am vrut să mă încerc pe mine, să văd până unde pot ajunge. Preselecţiile au început mult mai devreme decât mă aşteptam şi era cât pe ce să le ratez. Am avut noroc cu o prietenă de-a mea, Cristiana Sarmei, care, practic, m-a luat de mânuţă şi m-a dus să mă înscriu la preselecţii. Dacă nu era ea, cred că mă vedeaţi la “Vocea României” – sezonul al treilea”, a precizat cântăreaţa. După apariţia în emisiunea de la Pro TV, lumea a început să o recunoască şi să o caute. “Pagina mea de Facebook a fost invadată de cereri de prietenie şi mesaje. Au apărut mult mai multe oferte de cântat prin diverse locuri, toată lumea vrea să-mi fie prietenă, toată lumea mă încurajează şi mă felicită. Dintr-odată mi se acordă foarte multă atenţie”, a remarcat Julie Mayaya.

Concert la Sala Palatului

Antrenorul tinerei, Horia Brenciu, a scris pe blogul său, la scurtă vreme după anunţarea câştigătorului că “despre Julie, indiferent ce-o vrea să facă, îi voi fi alături. Imediat dupa finală, m-a intrebat puţin reţinut dacă pe 27 şi 28 martie va cânta şi ea la Sala Palatului. “Te lasă mama ta?”, am întrebat-o. A zimbit şi m-a îmbrăţişat”.
În finala care s-a desfăşurat miercuri seară, Julie a interpretat melodia Larei Fabian, „Je T’aime”, un colaj de piese româneşti şi, în duet cu Horia Brenciu „Cose della Vita” a lui Eros Ramazzotti şi a Tinei Turner. Ea a reuşit astfel să-i surclaseze pe ceilalţi trei concurenţi calificaţi în ultimul act de la Vocea României, Vizi Imre (desemnat de public pe locul al doilea în preferinţe), Cristi Nistor şi Tibi Scobiola, care deşi este foarte cunoscut printre muzicienii din Bucureşti a ieşit pe locul 4.

Finala concursului Vocea României a ţinut pe Pro TV, în fiecare minut, peste 1,8 milioane de români, dintre care peste 1,2 milioane din oraşe, potrivit paginademedia.ro. Spectacolul a fost, după media emisiunii, cel mai urmărit program TV, atât la nivel naţional, cât şi în mediul urban şi pe publicul comercial.

Cele mai citite

“N-a fost vorba în niciun moment de suicid.” Adrian Mititelu junior, internat la spital

Adrian Mititelu Jr. a avut parte de o perioadă dificilă după meciul dintre FC U Craiova și Dinamo. Implicat intens în activitatea echipei, el...

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...

Aeroport evacuat! Alertă cu bombă la Chișinău, a doua în două zile

Un zbor de la Londra către Chișinău a fost nevoit să schimbe ruta de urgență, îndreptându-se către aeroportul din Iași, după ce aeroportul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă