10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăInternaționalMasterclass cu marele pianist rus Andrei Gavrilov la București, în Festivalul Serile...

Masterclass cu marele pianist rus Andrei Gavrilov la București, în Festivalul Serile Lipatti

Festivalul Serile Lipatti începe în 2 septembrie 2014 și propune și în ediția a III-a concerte camerale la Conacul Lipatti de la Fundățeanca cu muzicieni români de prim rang, dar și concerte camerale și simfonice la Ateneul Român cu artiști de prestigiu din străinătate. Ca noutate, această ediție din 2014 oferă tinerilor pianiști posibilitatea de a participa la cursul de măiestrie al unui mare pianist rus, Andrei Gavrilov, în Sala Mică a Ateneului Român de la București, în calitate de cursanți activi sau pasivi.

Briliant și surprinzător prin resursele lui, parcă nicicând complet explorate, pianistul Andrei Gavrilov a câștigat celebrul și dificilul concurs de pian Ceaikovski la 18 ani, în1974. Dezvăluindu-se publicului drept un virtuoz exploziv, cu un temperament nemaiîntâlnit la contemporanii săi, critica de specialitate din acea vreme l-a asemuit cu un uriaș al pianului, cu Vladimir Horowitz.

Astăzi Gavrilov continuă să fie un adevărat spectacol cu fiecare apariție a sa în public: un romantic cu o pianistică strălucitoare și de cele mai multe ori un artist revelator al unei taine ascunse.

Masterclass-ul oferit de Andrei Gavrilov se va ține între 22-26 octombrie 2014, iar înscrierile se fac până în data de 15 septembrie 2014; informații detaliate se găsesc pe www.masterclass.serilelipatti.ro sau pot fi obținute direct de la Asociația Art à la carte, organizatoarea cursurilor, la numerele de telefon mobil 0720 054 429; 0721 132 154 sau la adresa de e-mail: serilelipatti@yahoo.ro

Serile camerale, cele simfonice, dar și prezența unui mare maestru la București, într-un masterclass oferit tinerilor pianiști români și publicului meloman interesat, toate sub emblematica figură a legendarului pianist Dinu Lipatti, se constituie într-un eveniment de marcă și pe măsura dimensiunii culturale universale dată de personalitatea lui Lipatti.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă